3.11.20

Ο Μητσοτάκης ποντάρει σε «νόμο και τάξη» εν μέσω κορονοϊού...


Στην “πρεμιέρα” των νέων αυστηρών περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανοίγει ταυτόχρονα και μέτωπο “νόμου και τάξης” στα πανεπιστήμια, ενώ... έχει ήδη φέρει και νομοσχέδιο για τα εργασιακά.

Με αφορμή την κατακριτέα και από την αριστερά επίθεση στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, το Μαξίμου προχωρά στο σχεδιασμό για μία ειδική “αστυνομία” πανεπιστημίων, δηλαδή ένα “σώμα προστασίας πανεπιστημιακών ιδρυμάτων” το οποίο εξήγγειλε κατά τη χθεσινή του τηλεδιάσκεψη με τους πρυτάνεις.

Το σώμα αυτό, όπως είπε ο κ.Μητσοτάκης, θα έχει ειδική εκπαίδευση, θα εδρεύει στις σχολές, θα φροντίζει για την αποτροπή εγκληματικών συμπεριφορών στο χώρο των ΑΕΙ και όταν απαιτείται θα ζητά τη συνδρομή της Αστυνομίας. Μένει να αποσαφηνιστεί εάν θα αποτελείται από ιδιώτες security ή εάν θα γίνουν προσλήψεις σε ένα νέο σώμα.

Ο πρωθυπουργός έκανε επίσης λόγο για έλεγχο της εισόδου και της πρόσβασης στα πανεπιστήμια, αλλά και κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, καθώς και για αυστηροποίηση της ποινικής νομοθεσίας για αδικήματα τα οποία τελούνται σε περιοχές της πανεπιστημιακής κοινότητας.

“Μετα την τιμωρία της Χρυσής Αυγής έχει έρθει και η ώρα να αντιμετωπίσουμε την άλλη όψη του παρακράτους, αυτού που αυτή τη φορά φορά αριστερό προσωπείο. Και ο φασισμός μπορεί να αλλάζει χρώματα αλλά έχει την ίδια ουσία”, δήλωσε μάλιστα ο κ.Μητσοτάκης καθιστώντας σαφείς τις προθέσεις του.

Τη λογική των δύο άκρων είχε τραβήξει μέχρι τα... άκρα νωρίτερα ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μιλώντας στο ΣΚΑΙ χθες το πρωί είχε δηλώσει απειλητικά πως “θα ξεμπερδέψουμε και με την κόκκινη ΧΑ”.

Η γραμμή αυτή θεωρείται συνεπώς ότι ικανοποιεί και την πτέρυγα της ακραίας σκληρής δεξιάς, αλλά και το λεγόμενο “ακραίο κέντρο” ή κατά το Μαξίμου τους κεντρώους μετριοπαθείς πολίτες που απεχθάνονται τα άκρα και τις ακρότητες.

Οι κινήσεις αυτές της κυβέρνησης πάντως σε συνδυασμό με το νομοσχέδιο για τα εργασιακά και ενόψει 17ης Νοέμβρη, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα. Δεν έχει επί του παρόντος αποσαφηνιστεί εάν η απαγόρευση συναθροίσεων σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να απαγορέψει και την πορεία του Πολυτεχνείου. Το βέβαιο είναι ότι με την “ευγενική χορηγία” ορισμένων ανεγκέφαλων και ανέξοδα δήθεν επαναστατών, της δίνεται η ευκαιρία και αφορμή για παρεμβάσεις στα Πανεπιστήμια που μερικά χρόνια πριν θα προκαλούσαν καθολική αντίδραση...

Βίκυ Σαμαρά

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: