22.11.20

Τα κρούσματα μειώνονται, οι θάνατοι αυξάνονται...



Σοκ προκαλεί το νέο αρνητικό ρεκόρ που καταγράφηκε σε θανάτους από την Covid 19, παρά το γεγονός ότι τα κρούσματα, κατέγραψαν μείωση.

Για πρώτη φορά... από την έναρξη της πανδημίας ο αριθμός των θανάτων στην χώρα μας έφτασε σε τριψήφιο νούμερο (ανήλθε στους 108) με τους ειδικούς να εξηγούν όμως ότι η σοκαριστική αυτή εξέλιξη ήταν ουσιαστικά αναμενόμενη μετά την εκτίναξη των μολύνσεων σε ολόκληρη τη χώρα και τη ραγδαία αύξηση των διασωληνώσεων στα νοσοκομεία.

Η πίεση στο σύστημα υγείας παρέμεινε και χθες σε πολύ υψηλά επίπεδα καθώς καταγράφηκε μια νέα αλλά οριακή αύξηση των διασωληνωμένων, ενώ για μια ακόμη φορά έγινε σαφές ότι β' κύμα της πανδημίας όπως συμβαίνει σχεδόν σε όλες τις χώρες, δεν υποχωρεί άμεσα.

Παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των μολύνσεων τα Σαββατοκύριακα παρουσιάζει αισθητή μείωση και ότι ολόκληρη η χώρα βρίσκεται στη 2η εβδομάδα του lockdown, το επιδημικό κύμα μειώνεται με «ρυθμούς χελώνας». Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.311 κρούσματα του κορωνοϊού με τη βόρεια Ελλάδα να εξακολουθεί να βρίσκεται στο «κόκκινο» καθώς η Θεσσαλονίκη μέτρησε 606 μολύνσεις ενώ η Αττική 382...

Δεν υπάρχουν σχόλια: