1.11.20

Αίτημα εισαγγελικής παρέμβασης για το γηροκομείο στα Ιωάννινα...


Τα 26 κρούσματα της νόσου κορονοϊού που έχουν καταγραφεί σε ιδιωτικό γηροκομείο των Ιωαννίνων, επέφεραν την... παρέμβαση του διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), Ιωάννη Καρβέλη. 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα, ώστε να διερευνηθούν οι συνθήκες λειτουργίας και η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων στο εν λόγω γηροκομείο. 

 Όπως δήλωσε ο κ. Καρβέλης όλοι οι ασθενείς που παραπέμπονται από τον γιατρό του Γηροκομείου για νοσηλεία, εξετάζονται στο ΤΕΠ covid-19 του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και στη συνέχεια, ανάλογα με τη σοβαρότητα της κατάστασης κατά την κρίση των ιατρών, διακομίζονται και στα Περιφερειακά Νοσοκομεία Άρτας, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας. Επίσης, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ επιβεβαίωσε ότι 5 ασθενείς νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για covid-19 του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, το οποίο έχει δυναμικότητα 8 κλίνες.

 Σημειώνεται ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 19 νέα κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, με την περιοχή να βρίσκεται στο κόκκινο επίπεδο συναγερμού... 

 Πηγή:efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: