18.11.20

Διεθνές «χαστούκι» στον Μητσοτάκη...


...για την στοχοποίηση των νέων...

 Μετρήσεις δείχνουν ότι το 98% της νεολαίας συμμορφώνεται με τα μέτρα, σε αντίθεση με τα όσα... ισχυρίζεται ο πρωθυπουργός Η πρακτική του να κατηγορούνται οι νέοι για να καλυφθεί η κυβερνητική ανικανότητα στη διαχείριση στους πανδημίας είναι σύνηθες φαινόμενο στην Ευρώπη. Μπροστάρης στην στοχοποίηση των νέων ο Κυριάκος Μητσοτάκης που προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και από το βήμα της Βουλής, δηλώνοντας ότι «η κύρια αιτία διάδοσης του υιού ήταν από τον τρόπο διασκέδασης της νεολαίας».

 Την ώρα όμως που οι περισσότερες κυβερνήσεις και πολιτικοί, καλλιεργούν αυτό το κλίμα ο μόνος που δημόσια μίλησε κατά της νεολαίας είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τα σχέδιά μας προδόθηκαν από την συμπεριφορά ανεύθυνων ανθρώπων… Η κύρια αιτία διάδοσης του υιού ήταν από τον τρόπο διασκέδασης της νεολαίας».

 Ταυτόχρονα, στελέχη της κυβέρνησης με συμμάχους τα συστημικά ΜΜΕ της χώρας προπαγανδίζουν και κατηγορούν τους νέους για ξέφρενα πάρτυ, ερωτικές συνευρέσεις, συμμετοχή σε πορείες, αποδίδοντας σε αυτούς τη μεγάλη διασπορά του ιού. Οι πρακτικές αυτές όμως διαψεύδονται πανηγυρικά καθώς όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα του Euroactiv οι τελευταίες μετρήσεις δείχνουν ότι το 98% της νεολαίας συμμορφώνεται με τα μέτρα ενώ μόλις το 2% πράττει το αντίθετο από αυτό που προτείνουν οι επιδημιολόγοι.

 Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνει στο Euroactiv η Carina Autengruber πρόεδρος του European Youth Forum (EYF). «Ο εύκολος δρόμος είναι να δημιουργείς αποδιοπομπαίους τράγους. Τώρα δεν είναι η στιγμή να κατηγορούμε ο ένας τον άλλο καθώς όλοι μας επηρεαζόμαστε από την πανδημία με διαφορετικούς τρόπους» δήλωσε η ίδια. 

 Μάλιστα, το Ευρωπαϊκό Φόρουμ νεολαίας καλεί μέσα οπό το δημοσίευμα τους Ευρωπαίους ηγέτες να σταματήσουν να στοχοποιούν την νεολαία για το δεύτερο κύμα της πανδημίας και να στραφούν στα πραγματικά προβλήματα της νεολαίας. Την ανεργία, το γεγονός ότι αναγκάζονται να ζουν με τους γονείς τους και ταυτόχρονα να είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στην πανδημία.

 Ορισμένοι πολιτικοί και διάφορα media με τον ένα ή άλλο τρόπο ρίχνουν την ευθύνη για την πανδημία στην νεολαία σημειώνει το δημοσίευμα του Euroactiv με τίτλο «Covid: Η ευρωπαϊκή νεολαία καλεί τους πολιτικούς να σταματήσουν να ψάχνουν για αποδιοπομπαίους τράγους»... 

 Πηγή:avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: