2.11.20

Η ΕΣΗΕΑ για το κλείσιμο εφημερίδας «Φιλελεύθερος»...


Η ΕΣΗΕΑ εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με το κλείσιμο της εφημερίδας "Φιλελεύθερος" εκφράζοντας την συμπαράστασή της στους εργαζόμενους και την ελπίδα ότι θα καταστεί εφικτό να απασχοληθούν στην... ενημερωτική ιστοσελίδα της εφημερίδας, μετά και την κρατική χρηματοδότηση, μέσω διαφημιστικής εκστρατείας για τον περιορισμό της πανδημίας.

Αναλυτικότερα, αναφέρει:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει την συμπαράστασή του στους συναδέλφους, που εργάζονται στην εφημερίδα «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ», της οποίας ο ιδιοκτήτης ανέστειλε την έκδοσή της. Η εργοδοσία μετά από τρία χρόνια αποφάσισε να δώσει τέλος στο εγχείρημά της, αφήνοντας στην ανεργία τους συναδέλφους.

Το κλείσιμο μιας ακόμη εφημερίδας καταδεικνύει τη σκληρή πραγματικότητα, που βιώνει ο Τύπος στη χώρα μας. Παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη εφημερίδα ενισχύθηκε τους περασμένους μήνες οικονομικά από τη διαφημιστική εκστρατεία για τον περιορισμό της πανδημίας, ο εκδότης αναστέλλει την κυκλοφορία της.

Αποδεικνύεται στην πράξη, ότι η πραγματική στήριξη του έντυπου Τύπου ως πυλώνα της Δημοκρατίας δεν μπορεί να γίνει παρά με σαφή, διαφανή και ισότιμα κριτήρια αλλά και όρους, για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την προστασία των εργασιακών σχέσεων. Οι συνδικαλιστικές Ενώσεις στο χώρο του Τύπου έχουν καταθέσει ολοκληρωμένες προτάσεις αλλά η κυβέρνηση εξακολουθεί να βαφτίζει ως ενίσχυση του Τύπου την ανάθεση κρατικής διαφήμισης.

Δεν μπορεί να γίνει ανεκτή η χρηματοδότηση εκδοτικών συγκροτημάτων χωρίς διατήρηση των θέσεων εργασίας. Ταυτόχρονα, αναμένουμε την υλοποίηση των διαβεβαιώσεων της εταιρείας ότι θα απορροφήσει έναν μεγάλο αριθμό συναδέλφων στη διαδικτυακή ειδησεογραφική σελίδα της εταιρείας.

Η ΕΣΗΕΑ θα σταθεί αρωγός στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι και θα τους συνδράμει σε κάθε νομική διεκδίκησή τους."...

Δεν υπάρχουν σχόλια: