24.11.20

Γιατί όχι και στη ΝΔ...


Κάπου εκεί τοποθετεί πλέον τον εαυτό του ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενάμιση χρόνο μετά την απομάκρυνσή του από το Κίνημα Αλλαγής, όταν η Φώφη Γεννηματά του ανακοίνωσε ότι δεν θα ήταν στην πρώτη θέση του... ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος στις εκλογές του 2019.

Ο ίδιος απέδωσε πρωτεύουσα σημασία στην ιδιότητά του ως ενεργός πολίτης που παρεμβαίνει όταν βλέπει ότι αυτό επιβάλλεται από την πορεία των εθνικών μας θεμάτων ή από τις εξελίξεις στους δημοκρατικούς θεσμούς ή την οικονομία. 

«Μετέχω με μάχιμο τρόπο στην πολιτική αλλά όχι στη μικροπολιτική. Δεν έχω υστεροβουλίες, ούτε με καθοδηγεί κάποια σκοπιμότητα. Ίσως θα ήταν ακριβέστερο να πούμε ότι το πεδίο μου είναι μια σύγχρονη μεταπολιτική», δήλωσε, διευκρινίζοντας πάντως ότι θα έλεγε ‘όχι’ σε τυχόν πρόταση για συμμετοχή στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

«Δεν είναι αυτός ο ρόλος μου ούτε τα προβλήματα λύνονται στο επίπεδο ενός καλού και έμπειρου υπουργού. Με ενδιαφέρει η εγκυρότητα ενός πολιτικού λόγου που δεν ‘εξαργυρώνεται’ με συμβατικό τρόπο, κομματικά και κυβερνητικά», κατέληξε…

Πηγή: matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: