12.11.20

Στα όρια των αντοχών τους οι υγειονομικοί...


ΒΙΝΤΕΟ

Συγκεντρώσεις εργαζομένων στην Υγεία σε πολλά δημόσια νοσοκομεία από το πρωί. Διαμαρτύρονται για τους χειρισμούς της κυβέρνησης και την κατάσταση που επικρατεί λόγω κορονοϊού.

Την διαμαρτυρία διοργανώνει η... Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στη Δημόσια Νοσοκομεία, έχε ξεκινήσει από τις 8 το πρωί και θα διαρκέσει έως τις 10.

Σε αρκετά νοσοκομεία της χώρας εργαζόμενοι του κλάδου πραγματοποιούν συγκεντρώσεις, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας,  και ζητούν από την κυβέρνηση να σταματήσει να τους κοροϊδεύει και να αναλάβει τις ευθύνες της για την αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας.

Η κατάσταση στα περισσότερα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας είναι τραγική, ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα, με γιατρούς, νοσηλευτές και ειδικούς να προειδοποιούν πως φαινόμενα όπως της Ιταλίας στην πρώτη φάση της πανδημίας ίσως να μην είναι μακριά.

Στο «Γεννηματάς» εργαζόμενοι που συμμετείχαν στην κινητοποίηση έκλεισαν συμβολικά για λίγη ώρα την Λ. Μεσογείων.

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή και στο «Λαϊκό». Η διαμαρτυρία είναι συμβολική και τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας. Το ΕΚΑ έχει πάρει απόφαση και στηρίξει τις σημερινές δράσεις

Στη Θεσσαλονίκη, όπου η κατάσταση είναι τραγική πραγματοποιήθηκαν κινητοποιήσεις στο Ιπποκράτειο, το Γεννηματάς και το ΑΧΕΠΑ.

Η πόλη είναι πρωταθλήτρια στα κρούσματα με τους εργαζόμενους στην υγεία να αναφέρουν ότι η κατάσταση είναι δύσκολη και τα δεδομένα αλλάζουμε μέρα με τη μέρα.

Μόλις χθες στο Ιπποκράτειο άδειασαν κλινικές με ασθενείς χωρίς Covid για να μεταφερθούν σε άλλα νοσοκομεία, ενώ στον προαύλιο χώρο έχουν στηθεί σκηνές για να γίνουν rapid test σε ασυμπτωματικούς. Μόνο σε αυτό το νοσοκομείο έχουν ήδη νοσήσει περίπου 100 άτομα από το προσωπικό.

Σοβαρές καταγγελίες Γιαννάκου

Μιλώντας στην ΕΡΤ, στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ προέβη σε σημαντικές καταγγελίες για την κατάσταση στο νοσοκομείο.

Ο Μιχάλης Γιαννάκος δήλωσε σχετικά «η κατάσταση είναι τραγική, ο πόλεμος μαίνεται, συνάδελφοί μας νοσούν. Δημιουργούνται ΜΕΘ και κλινικές Covid χωρίς τα απαραίτητα μέτρα. Στο Αλεξάνδρα βρέθηκε θετικός ασθενής σε πεντάκλινο γιατί δεν γίνονται τεστ σε όλες τις εισαγωγές. Το προσωπικό δεν υπάρχει και οι μαίες παρέχουν υπηρεσίας και για περιστατικά κορονοϊού. Η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί να μας εντάξει στα βαρέα και ανθυγιεινά, αυξήσεις σε μισθούς και προσλήψεις και δεν έχει κάνει τίποτα. Πριν ξεκινήσει καλά καλά ο πόλεμος, το σύστημα έχει γονατίσει, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα»...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: