24.11.20

Διάγγελμα Μακρόν για τον κορωνοϊό...


Στις 15 Δεκεμβρίου η άρση του lockdown...  

Ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι η κορύφωση του δεύτερου κύματος της πανδημίας... πέρασε. «Οι προσπάθειές όλων μας απέδωσαν» συμπληρώνοντας:
 «Επιβραδύναμε την κυκλοφορία του κορωνοϊού, αλλά παραμένει πολύ υπαρκτός στη Γαλλία, όπως και σε όλο το βόρειο ημισφαίριο (...) πρέπει να συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας».
Στη συνέχεια περιέγραψε τι δεν θα αλλάξει: «Θα συνεχίσουμε να μένουμε σπίτι, θα συνεχίσουμε την τηλεργασία όπου είναι δυνατό, θα αποφεύγουμε συναντήσεις, οικογενειακές συγκεντρώσεις και μη απαραίτητες μετακινήσεις». Τι θα αλλάξει: Οι μετακινήσεις για περίπατο και άθληση θα επιτρέπονται από το Σάββατο σε ακτίνα 20 χλμ. Από την κατοικία και για τρεις ώρες. Επίσης θα επιτραπούν εκ νέου εξωτερικές εξωσχολικές δραστηριότητες. Οι χώροι λατρείας θα ανοίξουν ξανά το Σάββατο με περιορισμό τα 30 άτομα, ενώ κινηματογράφοι, θέατρα και μουσεία θα ανοίξουν στις 15 Δεκεμβρίου.
 Από τις 15 Δεκεμβρίου θα ισχύσει απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 9:00 μ.μ. έως τις 7:00 π.μ. Η κυκλοφορία δεν θα περιορίζεται τα βράδια από τις 24 έως τις Δεκεμβρίου. Εντούτοις, απαγορεύονται οι συναθροίσεις αυτήν την περίοδο.
 
Οι πρώτοι εμβολιασμοί ενάντια στον κορωνοϊό στα τέλη Δεκέμβρη

 Ο Εμανουέλ Μακρόν ανέφερε πως τα πρώτα εμβόλια και οι πρώτοι εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό στη Γαλλία, θα ξεκινήσουν από τα τέλη του Δεκέμβρη. «Οι υγειονομικές αρχές θα αποσαφηνίσουν τις πρακτικές λεπτομέρειες του εμβολιασμού με τα νοσοκομεία και τα γηροκομεία» είπε ο Εμανουέλ Μακρόν που σημείωσε πως οι ηλικιωμένοι θα ξεκινήσουν να εμβολιάζονται από τα τέλη Δεκέμβρη και στις αρχές του νέου έτους. Ωστόσο, ο Εμανουέλ Μακρόν σημείωσε πως δεν σκοπεύει να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τον κορωνοϊό. «Ο εμβολιασμός θα πρέπει να πραγματοποιηθεί με τον πιο διαφανή και ξεκάθαρο τρόπο» είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: