11.11.20

Απαντά στον Φίλη... «με το γάντι»...


Ο Νίκος Φίλης δεν είναι ο μόνος στον ΣΥΡΙΖΑ που θεωρεί ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει να επιστρέψει στην «μήτρα» της Αριστεράς, ήτοι στα κινήματα. Όμως, υπάρχουν και... άλλα προβεβλημένα στελέχη της Κουμουνδούρου που θεωρούν ότι δεν φτάνει αυτό. «Είμαστε ένα κόμμα, κορμός της προοδευτικής αριστερής παράταξης της χώρας, ένα κόμμα διακυβέρνησης και κινημάτων. 

Τα κινήματα από τη φύση τους έχουν συγκεκριμένους στόχους. Εμείς αγωνιζόμαστε για να γίνουν τα κινήματα αυτά, οι συνιστώσες δυνάμεις της πολιτικής και κοινωνικής αλλαγής. Και η πολιτική και κοινωνική αλλαγή δεν έρχεται χωρίς τη νίκη στις εκλογές και τη διακυβέρνηση», επισήμανε χθες ο Νίκος Παππάς στην ιστοσελίδα ieidiseis και τον Βασίλη Σκουρή, για να προσθέσει: 

«Συμμετέχουμε οργανικά στα λαϊκά κινήματα με τις ιδέες μας και τις προτεραιότητές μας. Επιδιώκουμε την ενίσχυση της επιρροής μας στις οργανωμένες δομές των κινημάτων της εργασίας, της αλληλεγγύης, της αυτοδιοίκησης ακόμα και της οργανωμένης επιχειρηματικότητας. Διεκδικούμε τη νίκη στις εκλογές». Με άλλα λόγια, το μήνυμα –όσο κομψά διατυπωμένο- είναι σαφές: καλά τα κινήματα, αλλά... δεν φτάνουν για ένα κόμμα εξουσίας. 

Πολλώ δε μάλλον όταν ο Παππάς βάζει, με την ίδια συνέντευξή του, στο τραπέζι του εσωκομματικού διαλόγου του ΣΥΡΙΖΑ ένα ακόμη ζήτημα: την ανάγκη για ένα «δεύτερο κύμα διεύρυνσης» του ΣΥΡΙΖΑ, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: