27.11.20

"Νόμος και Τάξη στη Γαλλία του Μακρόν"...



HXHTIKO...
Η δημοσιογράφος και αρθρογράφος Μαρία Δεναξά, ανταποκρίτρια  ελληνικών ΜΜΕ, μιλώντας στον 98.4 από το Παρίσι , περιέγραψε την επόμενη μέρα στη Γαλλία με την χαλάρωση των μέτρων του lockdown για την πανδημία, περιγράφοντας ταυτόχρονα και τις... διατυπώσεις Μακρόν, ότι η οικονομία εισέρχεται πλέον σε μια νέα κατάσταση ειδικών περιστάσεων και υπό το φόβο πάντα τον Ιανουάριο να υπάρξει και νέο lockdown.

Ταυτόχρονα η Μαρία Δεναξά περιέγραψε τι συνιστά το νομοσχέδιο που ζήτησαν τα συνδικάτα των αστυνομικών και ειδικά το άρθρο 24 με το οποίο στη πράξη θα απαγορεύεται η λήψη φωτογραφιών και εικόνας από μέτρα άγριας καταστολής που θα εφαρμόζουν οι αστυνομικοί, όχι μόνο από τους πολίτες αλλά και από τους επαγγελματίες φωτο-ρεπόρτερ και δημοσιογράφους .

 Όπως είπε το  νομοσχέδιο που ενισχύει την παρακολούθηση των πολιτών με κάμερες και drones, ουσιαστικά υιοθετεί μια σκληρή ατζέντα του δόγματος νόμος και τάξη , για το οποίο η Μαρί Λεπέν υπήρξε η βασική φωνή μέχρι τις  Προεδρικές εκλογές και το ερώτημα δεν είναι μόνο η ενθυλάκωση του από το Μακρόν αλλά τι θα συμβεί αν στις επόμενες εκλογές με ένα τέτοιο πλαίσιο , η Λεπέν είναι και νικήτρια των εκλογών.

Όπως είπε η Μαρία Δεναξά, την ώρα που ο Μακρόν στο εσωτερικό της χώρας με μια τέτοια ατζέντα έχει σοβαρά προβλήματα και αντιδράσεις με δυναμικές κινητοποιήσεις, επιχειρεί με παρεμβάσεις εξωτερικής πολιτικής , είτε περί νέου σχεδίου για την Ευρώπη, είτε με την φραστική αντιπαράθεση με τον Ερντογάν, να κερδίσει πόντους στο εσωτερικό της χώρας και να βάλει τα προβλήματα της Γαλλίας , κάτω από το χαλί…


neakriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: