9.11.20

Τώρα ποιος πρέπει να πάρει απουσία, κυρία Κεραμέως;...


Το νέο φιάσκο με την τηλεκπαίδευση που κατέρρευσε πριν καν προλάβει να …σηκωθεί αποτελεί άλλο ένα «θαύμα» του «Μωυσή» και των «Αριστών» της κυβέρνησης του. Η κυρία Κεραμέως όλο το προηγούμενο διάστημα απειλούσε τους μαθητές με απουσίες αν δεν... συμμετάσχουν στο πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης. 

 Είχε χρησιμοποιήσει τον συγκεκριμένο εκβιασμό – απειλή και όταν τα σχολεία τελούσαν υπό κατάληψη. Όταν οι μαθητές διεκδικούσαν μέτρα προστασίας και τάξεις με 15 άτομα για να μην κλείσουν τα σχολεία από τα κρούσματα μέσα στην πανδημία. 

 Τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τελικά έκλεισαν. Όχι από τις καταλήψεις, αλλά από μια πολιτική που επέλεξε να μην δημιουργήσει συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας για τους μαθητές δημιουργώντας εστίες διάδοσης του ιού μέσα στα σχολεία. Τότε, την περίοδο των καταλήψεων η κυρία Κεραμέως κουνούσε το δάκτυλο στους μαθητές που συμμετείχαν στην κατάληψη, διαμηνύοντας με αυταρχικό ύφος ότι «δεν θα μπορούν να μπουν στην τηλεκπαίδευση»… Λες και τώρα μπορούν; 

 Τελικά με εντολή Μητσοτάκη και τις «ευλογίες» της Κεραμέως μπήκε «λουκέτο» στα σχολεία για να …προστατευτούν μαθητές και καθηγητές από την πανδημία!!! Την προηγούμενη Παρασκευή η υπουργός Υγείας με εκείνο το μπλαζέ ύφους των «αρίστων» διαβεβαίωνε ότι «τα πάντα είναι έτοιμα» για να ξεκινήσει η τηλεκπαίδευση… Δ

εν χρειάστηκαν παρά μόνο λίγες ώρες για να κάνει το σύστημα το δικό του …«lockodown» αφού δεν είχαν διασφαλιστεί οι όροι λειτουργίας και συντήρησης του προκειμένου να αντέξει τον μεγάλο όγκο επισκεψιμότητας. Το υπουργείο Παιδείας μπροστά στο τεράστιο πρόβλημα το μόνο που βρήκε να πει είναι ότι αυτή την πρώτη μέρα της «σύγχρονης εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης» (δικό τους ο χαρακτηρισμός) δεν θα …μπουν απουσίες! Μόνο γι’ αυτό είχαν απάντηση! Δεν ζήτησαν ούτε ένα συγνώμη για το μπάχαλο που προκάλεσαν… Το επιτελικό τους «φιάσκο» σε όλο του το μεγαλείο. 

Πρόκειται για την ίδια κυβέρνηση, για την ίδια ηγεσία του υπουργείου Παιδείας που ενώ γνώριζε ότι χιλιάδες μέλη της εκπαιδευτική κοινότητας δεν είχαν πρόσβαση στο σύστημα τηλεκπαίδευσης αντί για την εξασφάλιση συνθηκών για την διεξαγωγή των μαθημάτων, είτε απειλούσε με απουσίες τους μαθητές είτε με κυρώσεις τους εκπαιδευτικούς. 

 Ακόμα και τα κριτήρια δανεισμού φορητών συσκευών tablet και laptop στους μαθητές που δεν διαθέτουν Ηλεκτρονικό Υπολογιστή στο σπίτι τους, προκειμένου να εξυπηρετηθούν για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση που έθεσε το υπουργείο ήταν άκρως προκλητικά. Για τον δανεισμό έπρεπε γονείς και παιδιά να αποδείξουν (!!!) ότι δεν διαθέτουν τις οικονομικές δυνατότητες για να έχουν υπολογιστές. Μάλιστα σύμφωνα με την σχετική εγκύκλιο οι γονείς θα έπρεπε να υπογράφουν δήλωση παραλαβής και να αναλάβουν την υποχρέωση καταβολής αποζημίωσης (!!!) στο Ελληνικό Δημόσιο ή αντικατάστασης της ηλεκτρονικής συσκευής σε περίπτωση απώλειας, καταστροφής ή βλάβης, η οποία υπερβαίνει την αναμενόμενη από τη συνήθη χρήση της και δεν οφείλεται σε ελάττωμα της συσκευής… Με leasing δηλαδή και τα έξοδα σε μαθητές και γονείς!!! 

 Τέτοια ευαισθησία για τα παιδιά και τις οικογένειες που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν – εξαιτίας της φτώχειας και της ανέχειας που τους έχει οδηγήσει αυτή η ίδια ανάλγητη πολιτική που έχει αφήσει μια χώρα στη μοίρα της εν μέσω πανδημίας – πρόσβαση στη γνώση. 

 Μετά όλα τα παραπάνω ποιος πιστεύετε ότι πρέπει να πάρει απουσία κ. Κεραμέως; Ποιους θεωρείται ότι πρέπει να απειλήσετε για την κατάρρευση του συστήματος τηλεκπαίδευσης; Μήπως τους τεχνικούς; 
Όπως τότε που μοιράσατε μάσκες – τραπεζομάντιλα. Γιατί εσείς – είμαστε σίγουροι – θεωρείται ότι τα “πάντα εν σοφία εποιήσατε”.
 Εμείς πάντως ήρεμα ρωτάμε: Μήπως πρέπει να πάρετε τα σιγά, σιγά τα απουσιολόγια στο σπίτι σας;... 
Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος
 imerodromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: