28.11.20

Μάντσεστερ Γιουνάιτεν: Έρευνα μετά την επίθεση χάκερ...



Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεκίνησε έρευνες καθώς συνεχίζει να αντιμετωπίζει μια «αποδιοργανωτική» επίθεση, που δέχτηκε από χάκερ.   
Σύμφωνα με την PA Media, που επικαλείται το CNN, η κυβερνοεπίθεση έχει αφήσει... την ομάδα της Premier League ανήμπορη, προς το παρόν, να αποκαταστήσει πλήρως τα συστήματα των υπολογιστών της.   

Από την Πέμπτη το βράδυ, το προσωπικό δεν είχε πρόσβαση στους λογαριασμούς των email του.   
Η ομάδα δεν έχει επιβεβαιώσει εάν έχουν ζητηθεί λύτρα.  
 Στην προσπάθεια αποκατάστασης αλλά και εντοπισμού των χάκερ συμβάλλει το Εθνικό Κέντρο Ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου.   
«Γνωρίζουμε ένα περιστατικό που επηρέασε την ομάδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και συνεργαζόμαστε για την επιβολή του νόμου», δήλωσε εκπρόσωπος του NCSC στο CNN. Σε μια δήλωση που εστάλη στο CNN, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανέφερε ότι δεν προτίθεται να σχολιάσει εικασίες σχετικά με το ποιος μπορεί να είναι υπεύθυνος για την επίθεση ή ποια είναι τα κίνητρά της.   «Μετά την πρόσφατη επίθεση από χάκερ στον σύλλογο, η ομάδα των ειδικών μας και εξωτερικοί εμπειρογνώμονες επιχειρούν να διασφαλίσουν τα δίκτυά μας και διενεργούν εγκληματολογικές έρευνες», ανέφερε η δήλωση.  

 «Αυτή η επίθεση προκάλεσε αναστάτωση, αλλά προς το παρόν δεν γνωρίζουμε αν διακυβεύονται δεδομένα οπαδών. Τα κρίσιμα συστήματα που απαιτούνται, προκειμένου να γίνουν αγώνες στο Old Trafford, παρέμειναν ασφαλή και τα παιχνίδια προχωρούν κανονικά» συνεχίζει.  

 Η Γιουνάιτεντ, επί του παρόντος 10η στην Premier League, αντιμετωπίζει τη Σαουθάμπτον την Κυριακή, αφού νίκησε στην Κωνσταντινούπολη την Μπασακσεχίρ με 4-1 στο Champions League, αυτή την εβδομάδα.   

πηγη CNN/skysports


Δεν υπάρχουν σχόλια: