9.11.20

Κατέρρευσε με το «καλημέρα» η τηλεκπαίδευση της Κεραμέως...


Τσακίστηκε η Webex...

Mε το «καλημέρα» το σύστημα τηλε- «εκπαίδευσης» webex κατέρρευσε μαζί με τις διαβεβαιώσεις της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως πως είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι στο υπουργείο.

Καθηγητές και... μαθητές που προσπαθούν να μπουν στην εφαρμογή Webex Meetings, τους «πετάει» έξω αναγράφοντας στο μήνυμα πως παρουσιάστηκε πρόβλημα στην σύνδεση.

Όλες τις προηγούμενες μέρες το υπουργείο παιδείας έκλινε τη λέξη καινοτομία σε όλες τις πτώσεις θέλοντας αφενός να προβάλλει την πολιτική του ως καινοτόμα, σύγχρονη, προχωρημένη αφετέρου για να καλύψει με τη σκόνη της προπαγάνδας ότι η τηλεκπαίδευση δεν είναι εκπαίδευση, διασύρει την εκπαιδευτική διαδικασία, δημιουργεί τεράστια μαθησιακά κενά στα παιδιά από τα λαϊκά στρώματα, εντείνει τις ανισότητες και τελικά μετατρέπεται σε ένα ακόμα πιο ισχυρό ταξικό φίλτρο.

Τώρα αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι η υγεία και η παιδεία δεν είναι μπίζνες.

Οι επιπτώσεις της ανάλγητης πολιτικής τους στη μαθητική νεολαία είναι τεράστιες. Βυθίζουν τη νέα γενιά σε μορφωτικά, παιδαγωγικά και ψυχολογικά αδιέξοδα. Και πρέπει να λογοδοτήσουν για αυτό το έγκλημα. Μόνη λύση είναι η άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του εκπαιδευτικού κινήματος, για 15 μαθητές ανά τμήμα, προσλήψεις εκπαιδευτικών και καθαριστών/καθαριστριών, συνεχείς ελέγχους με δωρεάν τεστ στα σχολεία, ασφαλείς μετακινήσεις, αύξηση των κονδυλίων προς τις σχολικές επιτροπές.

Όποιο και αν είναι το κόστος, αφού μόνο έτσι εξασφαλίζεται η ασφαλής λειτουργία των σχολείων. Όλα τα άλλα κυβερνητικά «μέτρα» είναι και κρίθηκαν ανεπαρκή μυθεύματα. Κάθε μέρα που περνάει τα σχολεία μένουν κλειστά με αποκλειστικά δική τους ευθύνη.

Και σε αυτή την πραγματικότητα οι εκπαιδευτικοί πρέπει να απαντήσουν με το κεφάλι ψηλά. Να μη γίνουν μοχλός  ισοπέδωσης των μορφωτικών  δικαιωμάτων των μαθητών τους!

Οφείλουν να ανάψουν ένα φως στο κοινωνικό σκοτάδι του φόβου και της αλαζονείας των κυρίαρχων. Για Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία! Όπως επιτάσσουν οι μέρες του Νοέμβρη...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: