10.11.20

Στον «αέρα» το δώρο Χριστουγέννων...


...για 1,5 εκατ. εργαζόμενους... 

 Το πολύ σοβαρό ενδεχόμενο πάνω από 1,5 εκατ. εργαζόμενοι να μην... λάβουν το (μειωμένο) δώρο Χριστουγέννων μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου, είναι πλέον εξαιρετικά πιθανό με βάση και τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση, αλλά και της γ.γ. του υπουργείου Εργασίας Α. Στρατινάκη. 

 Επίσης από τις διαδοχικές δηλώσεις της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας προκαλείται πολύ μεγάλη σύγχυση, όσον αφορά τη βάση υπολογισμού της κρατικής συμμετοχής στο δώρο Χριστουγέννων. Ειδικότερα αν η βάση για την καταβολή της αναλογικής αποζημίωσης ειδικού σκοπού θα είναι τα 534 της πρώτης καραντίνας ή τα 800 ευρώ της αποζημίωσης ειδικού σκοπού που ανακοινώθηκε μαζί με το lockdown του Νοεμβρίου. 

Η κυβέρνηση καλεί σε περίπου 40 ημέρες όλους τους εργοδότες - και των κλειστών επιχειρήσεων που είναι ενταγμένες στους ΚΑΔ - να καταβάλλουν το δώρο Χριστουγέννων. Το δώρο Χριστουγέννων 2020 θα είναι μειωμένο πάνω από 50%. Και αυτό καθώς θα υπολογίζεται επί του ποσού της αποζημίωσης ειδικού σκοπού. 

 Δηλαδή το δώρο, δεν θα υπολογιστεί επί του ονομαστικού μισθού του εργαζόμενου, αλλά για όσο διάστημα αυτός τελεί σε αναστολή, αυτό θα υπολογίζεται, επί του επιδόματος των 534 ευρώ. Ο εργοδότης θα πληρώσει την αναλογία για τις ημέρες εργασίας από 1η Μαΐου 2020 και το κράτος την αναλογία επί των 534 ευρώ για το διάστημα της αναστολής της σύμβασης εργασίας... 

 Πηγή:avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: