9.11.20

Απαγορεύεται η μετακίνηση για ψάρεμα, ή κυνήγι...

Κι όχι μόνο...
Έκκληση στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους απηύθυνε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Ο...κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι οι μετακινήσεις, υπό το καθεστώς του lockdown, γίνονται μόνο για συγκεκριμένους εξαιρετικούς λόγους και όλες οι μετακινήσεις είναι κατ εξαίρεση.

Κάθε παράβαση μας φέρνει πιο μακριά από την επίτευξη του στόχου μας, πρόσθεσε, που είναι η σταδιακή άρση των περιορισμών και η επιστροφή στην κανονικότητα.
 

Ο Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε ότι όπως και την Άνοιξη είναι απαραίτητο να τηρούμε τα μέτρα. Παράλληλα, αναφέρθηκε εκτενώς στους ελέγχους που έγιναν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και ξεπέρασαν τους 181.000, ενώ το συνολικό ύψος των προστίμων άγγιξαν τα 780.000 ευρώ.

Μόνο η Ελληνική Αστυνομία διέθεσε 4.530 συνεργεία το Σαββατοκύριακο και 20.932 αστυνομικούς για τους ελέγχους τήρησης των μέτρων.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας αναφέρθηκε στο τι ισχύσει για τις μετακινήσεις συμβολαιογράφων, δικηγόρων και δικαστικών επιμελητών.

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι η μετακίνηση για ψάρεμα ή κυνήγι δεν επιτρέπεται και δεν υπάρχει καμία εξαίρεση. Εντούτοις, δρομολογείται η παράταση της ισχύος των σχετικών αδειών για ένα έτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: