19.11.20

Γεννηματά: Έχουμε πόλεμο...


Να παρθούν άμεσα μέτρα για τη Θεσσαλονίκη...

«Έχουμε πόλεμο. Και χρειάζονται άμεσα νέα, στοχευμένα... μέτρα για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες, να σωθούν ανθρώπινες ζωές», σημείωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη με γιατρούς και νοσηλευτές από τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Τη δραματική κατάσταση που επικρατεί με την πανδημία και την ασφυκτική πίεση που δέχεται το... Σύστημα Υγείας στη Θεσσαλονίκη, περιέγραψαν ιατροί και νοσηλευτές που εργάζονται στην πόλη, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. 

Συμμετείχαν υγειονομικοί που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή από την έναρξη της πανδημίας, από τα Νοσοκομεία Παπανικολάου, ΑΧΕΠΑ, Ιπποκράτειο, Αγ. Δημήτριος, Παπαγεωργίου, Αγ. Παύλος και το Νοσοκομείο Δράμας.

 Σε δήλωσή της, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ , αναφέρει «θα μπορούσαμε να είχαμε με μέτρα πρόληψης περιορίσει την ένταση του δεύτερου κύματος και καθυστερήσει την εξάπλωση του ιού. Δυστυχώς χάθηκε πολύτιμος χρόνος προετοιμασίας και ακόμη και τα περιοριστικά μέτρα πάρθηκαν με μεγάλη καθυστέρηση, πολύ αργά». 

 Παράλληλα, παρουσιάζουν συγκεκριμένες προτάσεις για την ενίσχυση του ΕΣΥ και τη στήριξη των εργαζόμενων. Όπως  την πρόσληψη 300 ιατρών στις εντατικές, την μονιμοποίηση επικουρικών, Επαναλειτουργία Νοσοκομείων που παροπλίστηκαν όπως το Παναγία και το Λοιμωδών για περίθαλψη ασθενών με ιό, βεβαίως με σωστή προετοιμασία. Ενεργοποίηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για τη διενέργεια των τεστ ώστε να αποσυμφορηθούν τα τμήματα επειγόντων περιστατικών των Νοσοκομείων και να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός στις τεράστιες ουρές που δημιουργούνται 

 Το Κίνημα Αλλαγής, θα καταθέσει σχετική τροπολογία όπου θα ορίζει την ένταξη όλων των εργαζόμενων στο ΕΣΥ στα βαρέα και ανθυγιεινά και χορήγηση σε αυτούς του Δώρου Χριστουγέννων για το 2020, ως έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς τους.

 Στη συζήτηση ήταν παρόντες οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής στην Κ. Μακεδονία Χάρης Καστανίδης, Γιώργος Αρβανιτίδης, Γιώργος Φραγγίδης, Χαρά Κεφαλίδου, Απόστολος Πάνας, ο υπεύθυνος της Κ.Ο. Ανδρέας Πουλάς, και ο Μπουρχάν Μπαράν ο Γραμματέας του Τομέα Υγείας Κ. Μπαργιώτας, ο Γραμματέας Οργανωτικού Στ. Παραστατίδης και οι Γραμματείς των Ν.Ε. του Κινήματος στην Α’ και Β΄Θεσσαλονίκης, Νίκος Κριθαρίδης και Γιάννης Κυανίδης, και ο υπεύθυνος Περιφέρειας για την Συνδιάσκεψη Π. Τσαραμπουλίδης...


Δεν υπάρχουν σχόλια: