11.11.20

Χριστουγεννιάτικος… περίπατος εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ...


Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ θα κοστίσει ο στολισμός για τα Χριστούγεννα στην Αθήνα. Ο Δήμος Αθηναίων επέλεξε αυτή τη φορά έναν… χριστουγεννιάτικο περίπατο για να ξοδέψει. Αντί των στοιχείων που δημοσιεύονται παραθέτουμε την ανακοίνωση του δήμου, ο οποίος, σε μια προσπάθεια να αποκαταστήσει την αλήθεια – όπως υποστηρίζεται – εξηγεί… μόνος του τη σπατάλη. 

Περιγράφει, επίσης, την επιλογή, αντί για τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου, να αναλάβει για δυο χρόνια ιδιωτική εταιρεία την τοποθέτηση και εκτοποθέτηση του στολισμού.

 Ιδού: 

 «Ο Δήμος Αθηναίων προμηθεύεται εορταστικό στολισμό κόστους 599.800 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), ο οποίος φυσικά, δεν είναι μόνο για μία χρονιά. 

Αντιθέτως θα προστεθεί στον περσινό εξοπλισμό των δωρεών με αποτέλεσμα το φώς και η λάμψη των Χριστουγέννων να φτάσει σε ακόμα περισσότερα σημεία της Αθήνας.(…) Παράλληλα , από τον περασμένο Ιούλιο η Οικονομική Επιτροπή είχε αποφασίσει να γίνει διαγωνισμός για τον έγκαιρο στολισμό-αποστολισμό της πόλης κόστους 371.729,68 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) που να αφορά το 2020 αλλά και το 2021. 

Άρα το πραγματικό κόστος είναι 185. 864,84 ευρώ, για κάθε έτος. Η απόφαση για την ανάληψη του έργου από ιδιώτη ελήφθη, καθώς διαπιστώθηκε ότι λόγω του μειωμένου εδώ και πολλά χρόνια προσωπικού του Δήμου , η διαδικασία στολισμού-αποστολισμού άφηνε χιλιάδες αιτήματα δημοτών σχετικά με θέματα ηλεκτροφωτισμού της πόλης σε εκκρεμότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα»... 

Πηγή:imerodromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: