24.11.20

Τροπολογίες για δώρο Χριστουγέννων και ΕΕΑ...


...καταθέτει αύριο ο ΣΥΡΙΖΑ ... 

Αίτημα για παρέμβαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου προκειμένου να ελεγχθούν οι... δαπάνες υγείας λόγω κορονοϊού, προανήγγειλε κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς και σειρά μέτρων για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας και της εργασίας.

 Όπως είπε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «θα ζητήσουμε την παρέμβαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για έλεγχο των δαπανών υγείας λόγω κορονοϊού. Διότι ας το καταλάβουν καλά, ούτε η δημοκρατία, ούτε ο έλεγχος και η λογοδοσία μπορούνε να μπούνε σε καραντίνα. Ούτε πρόκειται να ανεχθούμε κάποιοι, με πρόσχημα τη καραντίνα, να κάνουν χρυσές δουλειές με τα χρήματα αυτών που υποφέρουν».

 Ο κ. Τσίπρας παρέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για τη στήριξη της δημόσιας υγείας: «Πρώτα απ’ όλα με ένα άμεσο σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την υγεία. Με την άμεση επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και του προσωπικού τους. 
Την άμεση ενίσχυση και την εμψύχωση του ιατροφαρμακευτικού προσωπικού. 
Την ενίσχυση στην προστασία των χώρων που απειλούνται δραματικά, όπως τα γηροκομεία. 
Την άμεση συνταγογράφηση των τεστ γιατί δε γίνεται να φτάνουν στα νοσοκομεία συμπολίτες μας, ένα βήμα πριν την εντατική γιατί δεν είχαν τη δυνατότητα να δώσουν 80 και 100 ευρώ για να κάνουν τεστ έγκαιρα όταν είχαν αρχικά συμπτώματα.

 Αυτά όλα έπρεπε να είχαν γίνει χθες. Δε θα κουραστούμε να φωνάζουμε και να προτείνουμε λύσεις. Να υποδεικνύουμε δρόμους για βγούμε από τα αδιέξοδα». Για την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ελληνική κοινωνία, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, «εμείς θα θέσουμε σε ψήφιση στη Βουλή, αύριο Τετάρτη, δύο τροπολογίες – ανάσα για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. 

 Για το Δώρο Χριστουγέννων και το Εισόδημα Έκτακτης Ανάγκης. 

 Για το Δώρο, με δεδομένη την αδυναμία των πληττόμενων επιχειρήσεων για την καταβολή του δώρου Χριστουγέννων, αλλά και την άμεση, ζωτικής σημασίας, ανάγκη των εργαζομένων για ενίσχυση του εισοδήματός τους, το κράτος οφείλει να αναλάβει την πλήρη κάλυψη του δώρου των Χριστουγέννων στους εργαζόμενους των πληττόμενων επιχειρήσεων, με βάση τον ονομαστικό τους μισθό. Και για την παροχή μέσα στο Δεκέμβρη του Εισοδήματος Έκτακτης Ανάγκης σε όσους έχουν πληγεί οικονομικά από την πανδημία, με 400 ευρώ για το πρώτο ενήλικο μέλος του νοικοκυριού, 200 ευρώ για κάθε πρόσθετο ενήλικο μέλος και 100 ευρώ για κάθε παιδί».

 Για την ενίσχυση του ΕΣΥ, ο κ. Τσίπρας περιέγραψε το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για ένα νέο σχήμα: «Τις επόμενες ημέρες με αφορμή τη δημοσιοποίηση του Σχεδίου της κυβέρνησης για την αξιοποίηση των πόρων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάπτυξης, θα θέσουμε σε διαβούλευση το δικό μας σχέδιο. Ένα σχέδιο στον αντίποδα του νεοφιλελεύθερου σχεδίου της Ν.Δ. που περιλαμβάνει ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού, μειώσεις σε συντάξεις και μισθούς, ελαστικοποίηση της εργασίας και περαιτέρω απαξίωση της δημόσιας υγείας και παιδείας. 

 Στο σχέδιο μας θα περιλαμβάνεται και η δέσμευσή μας για τη δημιουργία ενός νέου ΕΣΥ.
 Με αυξημένες δαπάνες από το δημόσιο προϋπολογισμό, που πρέπει να φτάσει άμεσα το 7% που είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος. 
Με 15.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Με ενίσχυση των δομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που ξεκινήσαμε με τη δημιουργία 127 ΤΟΜΥ σε όλη τη χώρα.
 Με αναμόρφωση του μισθολογίου και γενναίες αυξήσεις μισθών, ώστε να έχουν κίνητρα οι νεοι γιατροί να εντάσσονται στο ΕΣΥ, για να φέρουμε πίσω στη χώρα τους νέους επιστήμονες μας που τόσο ανάγκη τους έχουμε σε αυτή τη μάχη»... Πηγή:efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: