24.11.20

Γιατί ακούν ΕΣΥ και φωνάζουν τον Άδωνη...


Θανάσης Καρτερός

Για να φωνάζει ο διαταραγμένος τους ότι πανηγυρίζει γιατί έχουμε καλύτερα στατιστικά θανάτων από το Βέλγιο

Δεν θέλουν να ενισχύσουν το ΕΣΥ. Το εμπεδώσαμε στην πρώτη φάση της πανδημίας, στο ανέφελο διάστημα μεταξύ πρώτης και... δεύτερης, αλλά και στην πιο θανατηφόρα δεύτερη. Το δήλωσε χθες ο Τσίπρας μετά την επίσκεψη στο «Γεννηματάς». Και δεν τους αδίκησε, ίσα - ίσα. Τα έργα και τα λόγια τους έχουν βεβαιώσει του λόγου το ασφαλές. Δεν είναι ότι δεν μπορούν, δεν είναι ότι δεν έχουν λεφτά, δεν είναι ότι αμελούν, δεν είναι ότι τους ξέφυγε.

Δεν θέλουν. Γιατί αυτό είναι αντίθετο με τα ιερά και τα όσια, με τις αρχές, με την ιδεολογία, με τα συμφέροντα όσων τους στηρίζουν. Με την ίδια την ψυχή τους τελικά. Ιδιαίτερα όπως την κατάντησε αυτή την ψυχή -Ν.Δ. Α.Ε.- ο Μητσοτάκης.

Δεν θέλουν. Εξ ου και ο Πέτσας σε ανύποπτο χρόνο ξεφούρνιζε ότι, αν άνοιγαν ΜΕΘ, θα ήταν σαν να πετούσαν λεφτά σε πηγάδι δίχως πάτο. Και δεν άνοιξαν ΜΕΘ, ενώ έδωσαν ένα σκασμό λεφτά με σειρά αφοσιώσεως στη σχετική λίστα για τα απολυτίκια στον σωτήρα Μητσοτάκη. Απλό: Εκεί θέλουν.

Δεν θέλουν. Εξ ου και συμπεριφέρονται στο προσωπικό του ΕΣΥ σαν σε παιδάκια, που τους δίνουν ένα ζαχαρωτό -χειροκροτήματα μέχρι Μαρέβας και ύμνοι στους ήρωες μέχρι δακρύων- και τους κλέβουν και την τελευταία μπουκιά απλήρωτης ή κακοπληρωμένης εργασίας. Ενώ σε απευθείας αναθέσεις διαθέτουν εκατομμύρια. Απλό: Εκεί θέλουν.

Δεν θέλουν. Ακούνε ΕΣΥ και φωνάζουν τον  Άδωνι. Για να φωνάζει ο διαταραγμένος τους ότι πανηγυρίζει γιατί έχουμε καλύτερα στατιστικά θανάτων από το Βέλγιο. Κι αφού μια χαρά είναι τα μακάβρια στατιστικά, μια χαρά και το ΕΣΥ. Συνεπώς τα κεφάλια μέσα. Το ΕΣΥ δεν θα ενισχυθεί, αλλά θα προσληφθούν χιλιάδες ένστολοι. Απλό: Εκεί θέλουν.

Δεν θέλουν. Το κυνήγησαν ως κυβέρνηση, ρήμαξαν το προσωπικό, έβαλαν τη δημοσιογραφία των σαρκοφάγων να το συκοφαντεί καθημερινά, να το εμφανίζει ως αιτία και όχι θεραπεία για ασθένειες, στήριξαν με όλα τα μέσα την ιδιωτική υγεία. Επαγγέλλονται ακόμα και σήμερα διά του πρωθυπουργού την είσοδο κερδοσκόπων στη δημόσια Υγεία. Απλό. Εκεί θέλουν.

Δεν θέλουν. Πώς το λένε; Τι άλλο να κάνουν για να μας πείσουν ότι δεν έχουμε κανένα λόγο να τους θέλουμε κι εμείς;...


ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: