2.11.20

Μέρκελ: Χωρίς πάρτι και ρεβεγιόν τα φετινά Χριστούγεννα...



 «Θα κάνουμε Χριστούγεννα υπό συνθήκες του νέου κορωνοϊού, αλλά όχι Χριστούγεννα της μοναξιάς», τόνισε σήμερα η Γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι δεν πρόκειται να γίνουν εκδηλώσεις την Πρωτοχρονιά.

Η... Μέρκελ υπερασπίστηκε τα δύσκολα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα στη πατρίδα της:

«Δεν έχουμε δει μια ηπιότερη πορεία εξάπλωσης του ιού», δήλωσε η Μέρκελ κάνοντας λόγο για μια «φυσική καταστροφή που πρέπει να αντιμετωπίσουμε», «είναι μία δοκιμασία που δεν είχαμε δει μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο».

Η Καγκελάριος προειδοποίησε ότι «σε αντίθεση με την άνοιξη, αντιμετωπίζουμε δύσκολους μήνες γιατί σε χαμηλότερες θερμοκρασίες αυτός ο ιός αντιδρά διαφορετικά και ακόμη πιο επιθετικά».

«Για να παρακολουθήσουμε πώς φτάνουμε όλο και περισσότερο στα όρια του φόρτου εργασίας του προσωπικού και των δομών στην ιατρική εντατικής θεραπείας, καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να απαντήσει γι 'αυτό, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν θέλει να απαντήσει γι' αυτό και προσωπικά δεν το θέλω ούτε εγώ». τόνισε.

Κάλεσε επίσης τους συμπολίτες της να περιορίσουν τις επαφές τους.

«Ο μαζικός περιορισμός των επαφών θα μπορούσε να είναι «κυματοθραύστης».

Αν και αναγνώρισε ότι τα μέτρα είναι σκληρά, η Γερμανίδα Καγκελάριος υπογράμμισε ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να πετύχει κανείς.

«Εάν πετύχουμε το Νοέμβριο, θα δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για έναν πιο ανεκτό Δεκέμβριο. Επιπλέον, πρόκειται επίσης για τη διατήρηση της ευημερίας των Γερμανών. Όλοι εξοικονομούμε πολλά χρήματα αν είμαστε λογικοί».

«Στη Γερμανία, το 30 με 40% του πληθυσμού ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου», υπογράμμισε η Μέρκελ και πρόσθεσε:

Κατά συνέπεια, «σχεδόν όλοι γνωρίζουν κάποιον που στην πραγματικότητα δεν θέλουν να μολύνουν. Στην ουσία, πρόκειται για την προστασία των ευπαθών ομάδων».

Σε ό,τι αφορά την λειτουργία των εκκλησιών η Γερμανίδα Καγκελάριος έσπευσε να ξεκαθαρίσει:

«Εφόσον τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί δεν έκλεισαν,  είναι «επιτακτική ανάγκη» οι εκκλησίες και οι χώροι λατρείας να μείνουν ανοιχτοί», τόνισε η Μέρκελ.

Tέλος, υποσχέθηκε στους Γερμανούς εστιάτορες ότι κανείς δεν θα μείνει μόνος του έχοντας χάσει το εισόδημα του Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: