29.11.20

"Εντελώς ντροπιαστικό"...



Αντιδράσεις για το σχόλιο της "British Airways" στο αγώνα Αγγλίας-Ουαλίας...
Κύμα αντιδράσεων πυροδότησε η British Airways που ευχήθηκε στην ομάδα ράγκμπι της Αγγλίας «καλή τύχη» πριν τον τελικό απέναντι στην Ουαλία στο Autumn Nations Cup.   

 «Καλή τύχη στην... ομάδα ράγκμπι της Αγγλίας εναντίον της Ουαλίας σήμερα», έγραψε σε ανάρτηση στο Twitter.  
 Αρκετοί δημοσιογράφοι αλλά και υποστηρικτές σχολίασαν αρνητικά την στάση του εθνικού αεροπορικού μεταφορέα του Ηνωμένου Βασιλείου, με τον αρθρογράφο Πολ Γουίλιαμς του Rugby World Magazine να γράφει: «Όταν οι εταιρίες αντιλαμβάνονται τα πράγματα με εντυπωσιακά λάθος τρόπο».    

Άλλοι χρήστες χαρακτήρισαν την ανάρτηση ως «απερίσκεπτη» και «εντελώς ντροπιαστική», ενώ κάποιοι αμφισβήτησαν μέχρι και την ακεραιότητα της British Airways που εκπροσωπεί το Ηνωμένο Βασίλειο.    
Η YesCymru, καμπάνια για την ανεξαρτησία της Ουαλίας, έγραψε: «Για να είμαστε ξεκάθαροι, ακόμη και όταν η Ουαλία γίνει ανεξάρτητη, θα εξακολουθεί να παραμένει συστατικό στοιχείο του νησιού της Βρετανίας. Το brand σας δεν είναι UK Airways, είναι British Airways. Σε κάθε περίπτωση, έχουμε φτάσει στα όριά μας με αυτή την άνιση, διαλυμένη ένωση. Καιρός για αλλαγή».       

 Πολλοί ήταν ωστόσο οι χρήστες που έσπευσαν να επισημάνουν πως η British Airways δημοσιεύει τακτικά μηνύματα υποστήριξης για την ομάδα της Αγγλίας στο πλαίσιο της ιδιότητας ως «πρώτος βασικός εταίρος».   

 Μετά το σάλο που προκλήθηκε η British Airways διέγραψε το επίμαχο tweet και ζήτησε συγγνώμη, σημειώνοντας: «Είμαστε περήφανοι χορηγοί της ομάδας ράγκμπι της Αγγλίας αλλά σε αυτή την περίπτωση χωρίς να το θέλουμε, βγήκαμε οφσάιντ, κάτι για το οποίο ζητούμε συγγνώμη».  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: