10.11.20

Ακυρώνουν τις προγραμματισμένες διαγνωστικές εξετάσεις......και στέλνουν τους πολίτες σε ιδιωτικά...

Στην ιδιωτική ιατρική περίθαλψη στρέφει η κατάσταση τους πολίτες.
«Οι εξετάσεις, μου είπαν, θα πραγματοποιούνται μόνο σε καρκινοπαθείς που χρήζουν επείγουσας εξέτασης. Οποιος όμως θέλει να μάθει αν χρήζει επείγουσας εξέτασης πρέπει να πάει σε ιδιωτικό».

Για τη... Χ.Ε. (τα στοιχεία της είναι στη διάθεση της «Εφ.Συν.») το ραντεβού για μαστογραφία είναι μια εξέταση (απαραίτητη) ρουτίνας που κάνει κάθε δυο χρόνια, όμως το πρωί της Δευτέρας υπάλληλος του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου την ενημέρωσε ότι ακυρώνονται όλες οι προγραμματισμένες διαγνωστικές εξετάσεις. Οταν ρώτησε πότε θα ξεκινήσουν να εκτελούνται οι διαγνωστικές εξετάσεις, η απάντηση ήταν πως γι’ αυτό «θα απαντήσει η πανδημία».

«Στον Βόλο δεν υπάρχει άλλη δημόσια δομή που να μπορεί να κάνει κάποιος μαστογραφία εκτός από το νοσοκομείο, ενώ όλα τα δημοτικά ιατρικά κέντρα είναι κλεισμένα μέχρι το 2021», μας λέει η ίδια.


Επομένως, η μόνη λύση για εκείνην και εκατοντάδες άλλους ασφαλισμένους είναι να στραφούν στην ιδιωτική ιατρική περίθαλψη, άλλη μια περίπτωση που δείχνει πως το ΕΣΥ μετατρέπεται σε μονοθεματικό σύστημα περίθαλψης που ασχολείται αποκλειστικά με τα κρούσματα της πανδημίας, αφήνοντας ευπαθείς ομάδες, χρόνιες παθήσεις και όσους θέλουν να κάνουν τις απαραίτητες διαγνωστικές εξετάσεις εκτός των τειχών του.

Η περιπέτειά της όμως δεν σταματά εκεί. Απευθυνόμενη στην Κεντρική Υπηρεσία 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας όπου υπάγεται το νοσοκομείο του Βόλου, την ενημέρωσαν πως δεν γνωρίζουν κάποια υπουργική εντολή ακύρωσης διαγνωστικών τεστ. «Οταν τηλεφώνησα ξανά στο νοσοκομείο του Βόλου όχι μόνο μου είπαν ότι δεν μπορούν να ασχοληθούν μαζί μου, αλλά επέμεναν πως πρόκειται για υπουργική εντολή που τους δόθηκε λεκτικά από τον Μάρτιο», εξηγεί η Χ.Ε. στην «Εφ.Συν.».

Σημειώνεται ότι στο ίδιο νοσοκομείο από χθες τέθηκαν σε καραντίνα τουλάχιστον 10 γιατροί, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας, Παύλου Μαλινδρέτου, στην ΕΡΤ, θετικοί διαγνώστηκαν εκτός από γιατρούς, εργαστηριακό προσωπικό και άλλοι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο.

Εύα Παπαδοπούλου

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: