10.11.20

Βαρύ κλίμα...



«Καπνούς» βγάζουν πάλι στο Μέγαρο Μαξίμου με την υπουργό Παιδείας: όχι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει ενοχληθεί επειδή χθες «έπεσε» το σύστημα τηλεκπαίδευσης –αυτά συμβαίνουν. Ωστόσο, ο... «συναγερμός» που έχει ηχήσει στο επιτελείο του πρωθυπουργού αφορά στην αποχή των δασκάλων και των καθηγητών από τις αρχαιρεσίες για τα νέα Υπηρεσιακά συμβούλια, αφού αυτή η αποχή δείχνει ότι σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα είναι απέναντι στην κυβέρνηση: 

σύμφωνα, μάλιστα, με τα επίσημα στοιχεία, το 92,5% των εκπαιδευτικών δεν θέλησαν να... πατήσουν το κουμπί ψηφίζοντας το σαββατοκύριακο ηλεκτρονικά, ενώ μόνο για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση η αποχή έφτασε το 95%! Μάλιστα, για να μην νομίσει κανείς ότι αυτή η αποχή είναι συνήθης, αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι στις αμέσως προηγούμενες αρχαιρεσίες, είχε ψηφίσει –και, μάλιστα, δια ζώσης- το 89% των εκπαιδευτικών, κάτι που δείχνει ότι η αποχή του περασμένου σαββατοκύριακου δεν ήταν συγκυριακή, αλλά σαφές μήνυμα αποδοκιμασίας της κυβέρνησης. 

Και επειδή επί της ουσίας αυτή ήταν η πρώτη φορά που το συνδικαλιστικό κίνημα νίκησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη, στο Μαξίμου χρεώνουν στην υπουργό ότι έχει εξοργίσει τους εκπαιδευτικούς και τους έχει στρέψει εναντίον της κυβέρνησης...

Δεν υπάρχουν σχόλια: