3.11.20

Εγκρίνεται η πώληση του Alpha...


...στη Mediamax της Motor Oil...

Με τη δημοσίευση και στο ΦΕΚ, στις 28 Σεπτεμβρίου 2020, της σχετικής απόφασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την απόκτηση του Alpha TV, του Alpha 9,89 και του Alpha Θεσσαλονίκης από τη Motor Oil, ολοκληρώθηκε μια από τις σημαντικότερες συμφωνίας στον... χώρο των ΜΜΕ την τελευταία δεκαετία. Ο Δημήτρης Κοντομηνάς έχει αποχωρήσει από το προσκήνιο και ο Alpha μετακόμισε από το κτίριο στην Παιανία στις εγκαταστάσεις της Star Investments.

Μετά την έγκριση της ΕΑ, η Mediamax κατέχει το σύνολο των μετοχών της Alpha Δορυφορική Τηλεόραση ΑΕ και της Alpha Ραδιοφωνική Κρόνος και το 99,95% της Alpha Ραδιοφωνική ΑΕ. Στην απόφαση αναφέρεται πως «σύμφωνα με τη γνωστοποιούσα, κανένα εκ των νομικών ή/και φυσικών προσώπων που διαθέτουν δικαιώματα ελέγχου επί της εταιρείας Μότορ Όιλ και των παρένθετων αυτών προσώπων, καθώς και καμία εκ των επιχειρήσεων στις οποίες τα ανωτέρω αναφερόμενα φυσικά πρόσωπα ασκούν έλεγχο, δεν συμμετέχουν σε ενημερωτικά μέσα ενημέρωσης». 

Στην περίπτωση του Star και της κατοχής εμμέσως του 42,61% της Νέας Τηλεόρασης ΑΕ από τη Βαρδιάννα Βαρδινογιάννη, πιστοποιείται από την ΕΑ πως δεν ασκεί αθέμιτη επιρροή. Ακολούθως και η συμμετοχή της στο Star δεν υπολογίζεται στον υπολογισμό της συγκέντρωσης.

Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς, η Motor Oil μετέχει στην αγορά της τηλεόρασης ενημερωτικού χαρακτήρα πανελλήνιας εμβέλειας καθώς και στην αγορά ραδιοφωνικών σταθμών ενημερωτικού περιεχομένου εμβέλειας Νομού Αττικής και συγκεκριμένα: Σε ποσοστό περίπου 25% – 35% για τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha στην αγορά της τηλεόρασης πανελλήνιας εμβέλειας. Σε ποσοστό περίπου 5% – 10% για τον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9 στην αγορά του ραδιοφώνου εμβέλειας Νομού Αττικής. 

Τα μερίδια υπολείπονται σημαντικά από το του 35% σε καθεμία από τις αγορές του κάθε Μέσου και συνεπώς η ΕΑ εκτιμά ότι η γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση «δεν θα οδηγήσει στη δημιουργία δεσπόζουσας θέσης, όπως η τελευταία ορίζεται στα πλαίσια του ν. 3592/2007»...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: