2.11.20

Η ΕΛ.ΑΣ. απαντά για τον 5χρονο...


Δεν τον χτυπήσαμε, ερεθίστηκε ο λαιμός του από τα χημικά...

Το γύρο του διαδικτύου κάνει από το απόγευμα της Κυριακής η είδηση ότι αστυνομικοί χτύπησαν ένα 5χρονο παιδί, κατά τη διάρκεια επιχείρησης για την προσαγωγή αντιεξουσιαστών στην περιοχή Λαμπρινή στο Γαλάτσι. 

Μάλιστα, η... πληροφορία έχει διαδοθεί σε μεγάλο βαθμό στα social media και έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, η Αστυνομία απαντά ότι οι αστυνομικοί δεν χτύπησαν το 5χρονο παιδί, το οποίο βρισκόταν μαζί με τη γιαγιά του και το συνομήλικο αδερφάκι του στο σημείο όπου γινόταν η αστυνομική επιχείρηση.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το παιδί αντιμετώπισε πρόβλημα όχι όμως από χτύπημα αστυνομικού αλλά λόγω ερεθισμού που ένιωσε στο λαιμό από τα χημικά. Η γιαγιά του παιδιού, σύμφωνα με την Αστυνομία, έχει ήδη επικοινωνήσει για το περιστατικό με τις Αρχές. 

Αναλυτικότερα, η γιαγιά επικοινώνησε με την Αστυνομία περίπου 1,5 ώρα μετά την αστυνομική επιχείρηση στο Γαλάτσι και ανέφερε ότι βρισκόταν στο σημείο όπου έγιναν τα επεισόδια με τα δίδυμα εγγόνια της, ηλικίας πέντε ετών. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ανέφερε στους αστυνομικούς ότι το ένα από τα δύο εγγόνια της διαμαρτυρήθηκε ότι του πονάει ο λαιμός, γεγονός που αποδίδεται στα χημικά. Η γυναίκα επικοινώνησε με παιδίατρο, ο οποίος της υπέδειξε τι πρέπει να κάνει.   

Υπενθυμίζεται ότι χθες Κυριακή οι αστυνομικοί επιτηρούσαν ομάδα αντιεξουσιαστών που είχε προγραμματίσει αντι-συγκέντρωση (που τελικά δεν πραγματοποιήθηκε) στο Νέο Ηράκλειο. Η αντι-συγκέντρωση είχε ανακοινωθεί μετά το κάλεσμα ομάδας ακροδεξιών για πορεία στο κοιμητήριο του Νέου Ηρακλείου, όπου πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή το μνημόσυνο του Γιώργου Φουντούλη και του Μανώλη Καπελώνη (των ανδρών που δολοφονήθηκαν το 2013 έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής).

Η συγκέντρωση των αντιεξουσιαστών απαγορεύτηκε από την ΕΛ.ΑΣ., όπως και η πορεία των ακροδεξιών. Αντιεξουσιαστές που δεν μετέβησαν τελικά στο Νέο Ηράκλειο συγκεντρώθηκαν αρχικά στο σταθμό της Νέας Ιωνίας και στη συνέχεια στην περιοχή Λαμπρινή στο Γαλάτσι. Εκεί, ξέσπασαν επεισόδια με αστυνομικούς, ενώ προσήχθησαν 14 αντιεξουσιαστές. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί περικύκλωσαν τους αντιεξουσιαστές, ενώ τα επεισόδια επεκτάθηκαν μπροστά από καφετέρια. Εκεί, βρισκόταν η γιαγιά μαζί με τα εγγόνια της. Μετά την αστυνομική επιχείρηση, δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο φωτογραφία πολίτη που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, ενώ υπήρξαν καταγγελίες για τραυματισμούς αντιεξουσιαστών από χτυπήματα αστυνομικών...

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: