2.11.20

Καταγγελία ότι ΜΑΤ χτύπησαν 5χρονο...


...στα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στο Γαλάτσι - Ξύλο και των γονέων από τα «παιδιά» του Χρυσοχοΐδη...

ΒΙΝΤΕΟ

Μαρτυρίες που συγκλονίζουν για την αστυνομική βία βλέπουν το φως της δημοσιότητας σε συγκέντρωση αντιεξουσιαστών στο Γαλάτσι. Τα ΜΑΤ τους... περικύκλωσαν και όταν εκείνοι κατέφυγαν σε καφετέρια, επιτέθηκαν αρχικά με δακρυγόνα και στην συνέχεια εισβάλλοντος μέσα σε αυτή.

Τα ΜΑΤ εγκλώβισαν στην τουαλέτα της καφετέριας μια θαμώνα με το 5χρονο παιδί της και τους ξυλοκόπησαν.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media, η γυναίκα ακούγεται να κραυγάζει: “τι κάνετε, τι κάνετε”.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του in.gr, «Ένας άλλος γονέας είχε σηκώσει το παιδί του στον αέρα και φώναζε “έχω το παιδί μου, έχω το παιδί μου”. Σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν στην καφετέρια, ενώ ανατριχίλα προκαλούν οι μαρτυρίες και οι φωτογραφίες με τα αίματα των θυμάτων στα τραπέζια και στο έδαφος. Τα ΜΑΤ φέρεται μάλιστα να έβρισαν χυδαία τον ιδιοκτήτη της καφετέριας».

Το απόγευμα χθες, μία ομάδα νεαρών συγκεντρώθηκε στο Γαλάτσι σε στέκι αντιεξουσιαστών μετά την απαγόρευση της αντιφασιστικής συγκέντρωσης που είχε προγραμματιστεί στο Ηράκλειο στο σημείο που δολοφονήθηκαν δύο μέλη της Χρυσής Αυγής έξω από τα γραφεία της.



Είχε προηγηθεί κάλεσμα ομάδας ακροδεξιών για πορεία στο κοιμητήριο του Νέου Ηρακλείου, όπου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το μνημόσυνο του Γιώργου Φουντούλη και του Μανώλη Καπελώνη.



Η συγκέντρωση των αντιεξουσιαστών απαγορεύτηκε από την ΕΛ.ΑΣ., όπως και η πορεία των ακροδεξιών. Οι αντιεξουσιαστές που δε μετέβησαν τελικά στο Νέο Ηράκλειο, συγκεντρώθηκαν αρχικά στο σταθμό της Νέας Ιωνίας και στη συνέχεια στην περιοχή Λαμπρινή στο Γαλάτσι.

Εκεί ξέσπασαν τα επεισόδια με αστυνομικούς. Σημειώθηκαν τραυματισμοί ενώ έγιναν και 14 προσαγωγές...

Δεν υπάρχουν σχόλια: