24.11.20

Λάρισα: 35 κρούσματα σε δομή για άτομα με αναπηρία...


Στα 35 έφτασαν μέχρι στιγμής τα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν στην κλειστή δομή του Αμπελώνα Λάρισας του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Θεσσαλίας, δομή του Υπουργείου Εργασίας, η οποία φιλοξενεί ενήλικες με... κάποια μορφής αναπηρία. Από αυτά τα 22 κρούσματα εντοπίστηκαν σε περιθαλπόμενους, τα 11 σε εργαζόμενους και τα υπόλοιπα δύο σε μέλη συνεργείου καθαρισμού, το οποίο συνεργάζεται με τη μονάδα.

Όπως αναφέρει στο ethnos.gr η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Θεσσαλίας, Δήμητρα Παππά, το ευχάριστο είναι ότι όλοι οι ασθενείς παρουσιάζουν πολύ καλή κλινική εικόνα, αφού είναι ασυμπτωματικοί ή έχουν πολύ ήπια συμπτώματα. «Οι είκοσι περιθαλπόμενοι βρίσκονται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο μέσα στη δομή του Αμπελώνα, ο οποίος διαμορφώθηκε για covid-19 και πληροί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές με βάση τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, ενώ δύο ωφελούμενοι μεταφέρθηκαν από το βράδυ της Δευτέρας στο νοσοκομείο της Λάρισας κυρίως για προληπτικούς λόγους, λόγω της εκ γεννετής αναπηρίας που έχουν, ώστε να τύχουν νοσοκομειακής φροντίδας. Οι έντεκα εργαζόμενοι βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι τους», λέει στο ethnos.gr κ. Παππά.

Το πρώτο εμπύρετο κρούσμα εντοπίστηκε στη δομή του Αμπελώνα στις 13 Νοεμβρίου. Ξεκίνησε ανά τρεις ημέρες σειρά διενέργειας μοριακών ελέγχων από κλιμάκια του ΕΟΔΥ αλλά και rapid tests από τη δομή σε περιθαλπόμενους και εργαζόμενους, με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα τα εντοπισμένα κρούσματα να φτάσουν τα 35. Κατά την κ. Παππά οι μοριακοί έλεγχοι και τα rapid tests θα συνεχιστούν για τυχόν εντοπισμό και άλλων θετικών κρουσμάτων...

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: