13.11.20

Επιστολή 30 ευρωβουλευτών για τα Γλυπτά του Παρθενώνα...


Νέο αίτημα επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, αυτή την φορά από το Ευρωκοινοβούλιο, προς τον Μπόρις Τζόνσον, με την Εύα Καϊλή και άλλους 29 ευρωβουλευτές από όλη την ΕΕ να αναλαμβάνουν δράση.

Ειδικότερα, οι... ευρωβουλευτές συμφώνησαν διακομματικά, να κινήσουν τις απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου να ασκήσουν όσο το δυνατόν περισσότερη πίεση στο Βρετανικό Μουσείο, για να επιστρέψει τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα, ενόψει και του εορτασμού των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, το 2021.

Στην επιστολή τους -που συνέπεσε χρονικά με αντίστοιχη επιστολή 18 μελών του Αμερικανικού Κογκρέσου, που ζητούν από τον Βρετανό πρωθυπουργό να σεβαστεί το αίτημα των Ελλήνων για επαναπατρισμό των μαρμάρων που εκλάπησαν κατά την οθωμανική εποχή- οι 30 ευρωβουλευτές αναφέρουν ότι μία νομοθετική πρωτοβουλία της Βρετανικής Κυβέρνησης, θα δώσει ένα μήνυμα καλής θέλησης προς όλη την ΕΕ και θα επιβεβαιώσει τις θερμές σχέσεις μεταξύ Ευρώπης και Ηνωμένου Βασιλείου, ενόψει και των καταληκτικών συνομιλιών για το Brexit…

Δεν υπάρχουν σχόλια: