19.11.20

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: 20 κρούσματα κορονοϊού σε γηροκομείο...


Νέος συναγερμός έχει σημάνει στη Θεσσαλονίκη, που πλήττεται από την πανδημία του κορονοϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το GRTimes.gr, εντοπίστηκαν 20 κρούσματα κορονοϊού στη... «Διαμαντίδειο Στέγη» της Μέριμνας Ποντίων Κυριών, στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊού 17 ηλικιωμένοι και τρεις εργαζόμενοι.

Τις σχετικές πληροφορίες επιβεβαίωσε η πρόεδρος της Μέριμνας Ποντίων Κυριών, Ανατολή Δημητριάδου και όπως εξήγησε, τα κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τον τακτικό έλεγχο που διενεργείται με διαγνωστικά τεστ κάθε εβδομάδα.

Σύμφωνα με την ίδια, στη συγκεκριμένη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων τα μέτρα τηρούνται σχολαστικά. Γι’ αυτό άλλωστε, πρόσθεσε, δεν υπήρξε κανένα κρούσμα μέχρι σήμερα, ούτε κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας.

Οι ηλικιωμένοι οι οποίοι βρέθηκαν προχθές θετικοί έχουν μεταφερθεί σε μια πτέρυγα της Διαμαντίδειου Στέγης η οποία -ελλείψει κλινών στα νοσοκομεία της πόλης- έχει μετατραπεί ουσιαστικά σε χώρο νοσηλείας τηρώντας όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές, ενώ δεν υπάρχει πρόβλημα με τους υπόλοιπους 33 τρόφιμους του γηροκομείου για τους οποίους δεν έχει αλλάξει κάτι στην καθημερινότητά τους.

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται, επίσης, ότι οι τρεις εργαζόμενο, οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί, έχουν απομονωθεί στα σπίτια τους και δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι υπεύθυνοι της Μέριμνας Ποντίων Κυρίων και της Διαμαντίδειου Στέγης είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ για την τήρηση των μέτρων αλλά και για τη φροντίδα των ασθενών...

Πηγή: GRTimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: