19.11.20

«Θα πεθάνουν οι 200...


...από τους 480 διασωληνωμένους»...

Σε μια δήλωση που προκαλεί έντονο προβληματισμό προχώρησε ο καθηγητής πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, σημειώνοντας ότι... περίπου 40% των διασωληνωμένων θα καταλήξει.

Ειδικότερα, ο κ. Βασιλακόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ 100,3, τόνισε ότι «οι 200 από τους 480 διασωληνωμένους με κορωνοϊό στη χώρα μας θα πεθάνουν» και σε αυτούς θα προστεθούν και όσοι καταλήξουν ενώ νοσηλεύονται σε απλές μονάδες.

«Προφανώς θα αυξηθούν οι νεκροί, όμως αυτό είναι το τίμημα που πληρώνουμε σε αυτή τη φάση. Ας μας γίνει το μάθημα πάθημα, ώστε να μην ξαναφτάσουμε εδώ», διεμήνυσε και υπογράμμισε ότι «η καραντίνα είναι αποτελεσματική όσο ο κάθε ένας από εμάς τηρεί τα μέτρα, καθώς δεν μπορεί να υπάρχει ένας αστυνομικός δίπλα σε κάθε πολίτη».

Πρόσθεσε ότι υπάρχει τεράστια διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα και πρέπει να ελεγχθεί.

Πακέτο νέων μέτρων

Το ενδεχόμενο νέων μέτρων για τη Βόρειο Ελλάδα εξετάζει η κυβέρνηση στην περίπτωση που οι τάσεις αποκλιμάκωσης του επιδημιολογικού φορτίου δεν κριθούν επαρκείς από την ομάδα των επιστημόνων. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συγκάλεσε σύσκεψη αμέσως μόλις επέστρεψε στην Ελλάδα από τοπ Αμπου Ντάμπι ενώ την Πέμπτη, αναμένεται η διεξαγωγή και νέας με τη συμμετοχή των κ. Τσιόδρα και Χαρδαλιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των παρεμβάσεων που εξετάζονται είναι η περαιτέρω αυστηροποίηση των περιορισμών και των ελέγχων στις μετακινήσεις μεταξύ περιφερειακών ενοτήτων. Και αυτό επειδή η κινητικότητα κυρίως των εργατών γης θεωρείται υγειονομική βόμβα και φαίνεται να συνιστά τον υπ’ αριθμό ένα αστάθμητο παράγοντα στην προσπάθεια για ελαχιστοποίηση της διασποράς...

kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: