12.11.20

Από νέο κορονοϊό 1 στους 4 θανάτους στη Γαλλία...



Ένας στους τέσσερις θανάτους στη Γαλλία αυτή τη στιγμή αποδίδεται στον νέο κορονοϊό, και κάθε 30 δευτερόλεπτα ένας άνθρωπος εισάγεται σε νοσοκομείο προσβεβλημένος από την Covid-19, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της χώρας, Ζαν Καστέξ.

Σε... συνέντευξη Τύπου μαζί με τους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Παιδείας, ο Γάλλος πρωθυπουργός άφησε σήμερα ανοιχτό το ενδεχόμενο για επιπλέον μέτρα και δήλωσε οι βεβαιώσεις μετακίνησης θα ισχύσουν και μετά την 1η Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα, σημείωσε πως αν διατηρηθεί η επιβράδυνση του ποσοστού των νέων κρουσμάτων, η χώρα θα ξεπεράσει την κορυφή του δεύτερου κύματος στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Σε αντίθετη περίπτωση, η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να επιβάλει αυστηρότερα μέτρα αν η εξάπλωση των λοιμώξεων επιταχυνθεί και πάλι.


Άλλωστε, μπορεί να είπε πως εάν οι συνθήκες το επιτρέψουν, ίσως υπάρξει αποκλιμάκωση των απαγορεύσεων κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων, ωστόσο εξήγησε πως τα κέρδη από το lockdown είναι εύθραυστα.

Ο Καστέξ ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρξει καμία χαλάρωση του lockdown για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, τονίζοντας πως η κυβέρνηση ενδέχεται να επιβάλει επιπλέον περιορισμούς αν η κατάσταση επιδεινωθεί τις ερχόμενες μέρες.

«Μαύρα» στοιχεία

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως ο δείκτης R της αναπαραγωγής των μολύνσεων είναι πλέον κάτω του 1, αλλά και ότι η πίεση στο νοσοκομειακό σύστημα έχει αυξηθεί κολοσσιαία, καθώς ο αριθμός των νοσηλευομένων με Covid-19 είναι σήμερα υψηλότερος από την κορύφωση του πρώτου κύματος της πανδημίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Γαλλία είναι η τρίτη χώρα του κόσμου με τους περισσότερους θανάτους κατά τις τελευταίες επτά ημέρες, ενώ συνολικά 42.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν χθες 35.879 κρούσματα σε 24 ώρες, ανεβάζοντας το σύνολο αυτών σε 1,86 εκατομμύρια, ξεπερνώντας τη Ρωσία και κάνοντας τη Γαλλία την πλέον πληγείσα χώρα στην Ευρώπη από την πανδημία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: