28.10.20

Εισήγηση λοιμωξιολόγων για γενικό lockdown στις 7 Νοεμβρίου...


Πρόταση για γενικό lockdown 15 ημερών μέσα στον Νοέμβριο βρίσκεται πάνω στο τραπέζι των επιλογών της κυβέρνησης, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Tvxs.gr.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για την... πορεία της πανδημίας, την Τρίτη, και με φόντο την ανακοίνωση των 1.259 κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο, υπήρξε η εισήγηση από την πλευρά των επιστημόνων για γενικό lockdown από τις 7 έως τις 25 Νοεμβρίου. Η πρόταση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν απορρίφθηκε από την κυβέρνηση. Το Μαξίμου φέρεται να την εξετάζει σε περίπτωση που δεν αποδώσουν τα νέα μέτρα.  

Υπενθυμίζεται, ότι ακριβώς στις 7 Νοεμβρίου λήγει η 15θήμερη ισχύς των μέτρων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του στις 22 Οκτωβρίου, με έναρξη από το περασμένο Σάββατο, με την καθολική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους και την απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τα μεσάνυχτα (00:30), στις περιοχές επιδημιολογικού επιπέδου 3 και 4, μεταξύ αυτών και στην Αττική.

Υπενθυμίζεται ότι πάνω στο τραπέζι υπάρχουν ακόμη τρία νέα μέτρα, τα οποία ενδεχομένως να επιβληθούν τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του καθηγητή μικροβιολογίας και μέλους της επιτροπής κατά της πανδημίας, Αθανάσιου Τσακρή στον Σκάι, τα μέτρα που εξετάζονται είναι:

Να μειωθεί το ωράριο λειτουργίας στην εστίαση και να κλείνουν εστιατόρια και μπαρ πριν από τις 24:00 που ισχύει σήμερα,

Να ισχύσει η απαγόρευση κυκλοφορίας νωρίτερα και άρα πριν από τις 24:30 που είναι σήμερα

Να αυξηθεί η τηλεργασία.

Αξίζει να σημειωθεί πως και ο Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη χθεσινή επανεμφάνισή του μετά από πολύ καιρό, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός lockdown, σημειώνοντας πως «το έχουμε ως την τελευταία των τελευταίων επιλογή». 

«Είμαστε έτοιμοι να υιοθετήσουμε και ορισμένα νέα μέτρα παραπάνω σε κάποιες περιοχές, προκειμένου να αποφύγουμε το lockdown, να συνεχιστεί η ζωή και από την άλλη να μπορέσουμε να καταστείλουμε τη διασπορά», είπε και πρόσθεσε:

«Και αυτό είναι κρίσιμο για μεγάλες περιοχές, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη. Ώστε να έχουμε το lockdown ως την τελευταία των τελευταίων επιλογή, είναι βάναυσο, είναι βάρβαρο και με συνέπειες που δεν τις υπολογίζουμε»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: