26.10.20

Κριτική Φίλη στο «iΣΥΡΙΖΑ»...


...και τους... εμπνευστές του...

Είναι γνωστό πως όταν ξεκίνησε η προσπάθεια ανασυγκρότησης και διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας είχε πάρει πάνω του το εγχείρημα του «iSYRIZA», που προωθούσε στην κομματική βάση με... περιοδείες σε όλη την Ελλάδα. 

Ως εκ τούτου, οι βολές που εξαπέλυσε μέσω της «Εφημερίδας των Συντακτών» ο Νίκος Φίλης για την ηλεκτρονική αυτή προσπάθεια διεύρυνσης του κόμματος προφανώς και «ακουμπούν» στην ίδια την ηγεσία, με τον Φίλη να στέλνει «βαριά» εσωκομματικά μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες. 

«Όλες οι μεγάλες πολιτικές πρωτοβουλίες που έδωσαν νίκες στον ΣΥΡΙΖΑ είχαν ως σημείο εκκίνησης το βαλλόμενο από τις δυνάμεις του συστήματος 3%. Στο οποίο ανήκαμε όλοι, με τον Αλέξη μάλιστα σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως νέο κόμμα εξέφραζε ηγεμονικά το πλειοψηφικό αντιμνημονιακό ρεύμα. 

Οσοι λοιπόν επιδιώκουν να αντιπαραθέσουν το 3% στο 36% στην ουσία επιδιώκουν να εγκαταλείψει ο ΣΥΡΙΖΑ τα αριστερά ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά του, σε μια περίοδο μάλιστα που η Δεξιά δίνει ιδεολογική μάχη για να νομιμοποιήσει αντιλαϊκές επιλογές», επισήμανε ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, εξηγώντας ότι «η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα αποδειχθεί αποδοτική εφόσον γίνει με τις αξίες της Αριστεράς και όχι μέσω εσωτερικών γραφειοκρατικών διευθετήσεων ή ανεδαφικών οργανωτικών στόχων». 

Και αμέσως μετά... πετάει τη βόμβα του: «Είναι τυχαίο άραγε που δεν είχε το προσδοκώμενο αποτέλεσμα το εγχείρημα του iSyriza, στο οποίο ορισμένοι έβλεπαν τη «βασιλική οδό» για την ανασυγκρότηση του κόμματος;». «Χρειάζονται αποφασιστικές παρεμβάσεις μέσα κι έξω από τη Βουλή, που να δημιουργούν πολιτικά γεγονότα, να διεμβολίζουν το τείχος προστασίας του μιντιακού συστήματος στην κυβέρνηση και να δεσμεύουν για την επόμενη διακυβέρνησή ΣΥΡΙΖΑ. 

Αυτό σηματοδοτεί η πρόταση μομφής στον Σταϊκούρα. Ο αγώνας είναι αντοχής και όχι ταχύτητας», κατέληξε ο Νίκος Φίλης, υπενθυμίζοντας ότι «λυδία λίθος της πολιτικής μας παρέμβασης πρέπει να είναι η σύνδεσή μας με την κοινωνία και τα κινήματά της. Από κει ξεκινήσαμε, εκεί πρέπει να επιστρέψουμε»...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: