13.10.20

«Αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ»...



Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) τάσσεται αλληλέγγυα δίπλα στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και τους δίκαιους αγώνες τους, ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας επιχείρησης, με σκοπό την επιχειρηματική της εκμετάλλευση από ιδιωτικά συμφέροντα, γεγονός που θα αφήσει στο δρόμο 1200 εργαζόμενους.

«Ο... πολύμηνος δίκαιος αγώνας των εργαζομένων στην ΛΑΡΚΟ πρέπει να στηριχθεί από όλες τις δυνάμεις του σ.κ (σσ. συνδικαλιστικού κινήματος) που καλούνται σε αυτή την αντιλαϊκή κυβερνητική επιλογή να σταθούν αποφασιστικά μαζί και στο πλευρό των εργαζομένων. Ο κυβερνητικός σχεδιασμός και ο εμπαιγμός σε βάρος των εργαζομένων δεν πρέπει να περάσει!!», ξεκαθαρίζει μεταξύ άλλων το ψήφισμα της ΠΕΝΕΝ.

Το ψήφισμα της ΠΕΝΕΝ

 

Ο αγώνας της ΛΑΡΚΟ μας αφορά όλους

Μια εμβληματική μεγάλης οικονομικής σημασίας επιχείρηση δημόσιου ελέγχου η ιστορική ΛΑΡΚΟ, με κυβερνητική μεθόδευση και επιλογή οδηγείται σε λουκέτο.

Μέσα στον Οκτώβρη η κυβέρνηση σχεδιάζει διαγωνισμούς εκποίησης σε αυτή χωρίς καμία δέσμευση για την συνέχιση της λειτουργίας της και τις θέσεις εργασίας.

Ταυτόχρονα προχωρά στην δημιουργία "κοινωνικού ταμείου" με σκοπό την απόλυση όλων των εργαζομένων.

Στόχος τους η ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ. Ο κίνδυνος να πεταχτούν στον δρόμο 1200 εργαζόμενοι σε αυτή είναι, όχι μόνο ορατός, αλλά άμεσος, όπως επίσης η ΛΑΡΚΟ να βάλει λουκέτο μετά από 56 χρόνια συνεχούς λειτουργίας.

Αίτημα των εργαζομένων και ο πολύμηνος αγώνας τους επικεντρώνεται όχι στην ιδιωτικοποίηση, ναι στην διασφάλιση της λειτουργίας του παραγωγικού της χαρακτήρα, στην ενιαία λειτουργία μεταλλίων και εργοστασίου, στην κατοχύρωση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Οι συνέπειες για τους εργαζόμενους, τις οικογένειές τους και τις τοπικές κοινωνίες θα είναι καταστροφικές!

Ο πολύμηνος δίκαιος αγώνας των εργαζομένων στην ΛΑΡΚΟ πρέπει να στηριχθεί από όλες τις δυνάμεις του σ.κ που καλούνται σε αυτή την αντιλαϊκή κυβερνητική επιλογή να σταθούν αποφασιστικά μαζί και στο πλευρό των εργαζομένων.

Ο κυβερνητικός σχεδιασμός και ο εμπαιγμός σε βάρος των εργαζομένων δεν πρέπει να περάσει!!

Η ΠΕΝΕΝ εκφράζει την αλληλεγγύη της στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και απαιτεί να γίνουν δεκτές οι διεκδικήσεις και τα αιτήματά τους.

Το Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: