13.10.20

Απούσες οι Ενώσεις...


...από τον διάλογο για τη στήριξη του Τύπου!...

Με αμηχανία παρακολουθούν οι συνδικαλιστικές Ενώσεις τις εξελίξεις που αφορούν τη στήριξη του έντυπου Τύπου και των... ΜΜΕ την περίοδο των μέτρων, αρνούμενες να παρέμβουν έστω και θεσμικά. 

Ο νέος κύκλος επαφών που άρχισαν οι εκδότες, διεκδικώντας από την κυβέρνηση το πρόγραμμα στήριξης του έντυπου Τύπου αλλά και παρεμβάσεις για τα πνευματικά δικαιώματα έναντι των πολυεθνικών πλατφορμών, βρίσκει τις συνδικαλιστικές ενώσεις αμέτοχες μπροστά σε όσα συμβαίνουν.

Μετά τις παρεμβάσεις ΠΟΕΣΥ και ΕΣΗΕΑ, διά των προέδρων τους, στη Βουλή, επικρατεί σιγή ασυρμάτου, χωρίς καμιά απολύτως πρωτοβουλία. Η πρόταση για επιστολή στον πρωθυπουργό από όλες τις ενώσεις δεν έχει ακόμη συζητηθεί στα διοικητικά συμβούλια των Ενώσεων Συντακτών ανά την Ελλάδα.

Επίσης, υπήρχε πρόταση να σταλεί έντονη διαμαρτυρία στον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ για τη νέα οικονομική στήριξη των έξι πανελλαδικών καναλιών, αλλά οι ενώσεις δεν συμφώνησαν, προτιμώντας τη σιωπή. 

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, έγινε συνάντηση των εκδοτών περιφέρειας και με το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ για τον καταλογισμό των χρεών από την εισφορά του 2% που δεν πληρώνουν οι εκδότες των περιφερειακών εφημερίδων...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: