26.10.20

Δημοκρατία του... μουλωχτού...


Μουλωχτός στη νέα ελληνική είναι ο κρυψίνους, εκείνος που κρύβει τις προθέσεις του, ο ύπουλος. Θα πρέπει να συμπεριλάβουμε πλέον στο πολιτικό λεξικό τη λέξη. Διότι, όπως δείχνουν τα κυβερνητικά πεπραγμένα, έχουμε να κάνουμε με... μια κυβέρνηση μουλωχτών, με μουλωχτό πρωθυπουργό, μουλωχτούς υπουργούς, μουλωχτό «επιτελικό» κράτος. Ένα μουλωχτό τσούρμο που παράγει και επιβάλλει -ή επιχειρεί να επιβάλει- ακραίες πολιτικές και ακόμα πιο ακραία μέτρα στα μουλωχτά. Στα μουλωχτά πήγαν να περάσουν τον Πτωχευτικό Κώδικα, που καταστρέφει με την ευλογία των τραπεζών εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες, αγρότες, επιχειρηματίες, εργαζόμενους. Που αρπάζει την πρώτη κατοικία από τους μη έχοντες την ίδια στιγμή που οι κατέχοντες απολαμβάνουν χρυσή ασυλία και κουρέματα πολυτελείας. Ενώ η εύπιστη μεσαία τάξη βλέπει τις υποσχέσεις του Κυριάκου να γίνονται θηλιά στον λαιμό της και τα όνειρά για αφορολόγητη και πλούσια ζωή να γίνονται πτωχεύσεις. 

Στα μουλωχτά περνάνε ΚΥΑ, ΠΝΠ, διαόλους με μυστηριώδη αρχικά, θολούς τίτλους και πολιτικές ψευδοροφές που κρύβουν ολέθριες αδικίες για τους πολλούς και δουλίτσες, δουλειές, απεντομώσεις, ποταμό ευρώ για τους λίγους. Αναθέτουν αναθέσεις των αναθέσεων που θα αξιολογούν τις αναθέσεις των άλλων αναθέσεων με αμοιβές εκατομμυρίων. Αναθέτουν σε καταδικασμένους για σοβαρά αδικήματα να ελέγχουν τη ροή του χρήματος από την Ευρώπη! Αναθέτουν γενικώς. Πάντα στα μουλωχτά. Στα μουλωχτά πήγαν να περάσουν τη λίστα Πέτσα, τα πανάκριβα δωράκια στους βαρόνους, τα κικιρίκου του Βρούτση. Στον χώρο του αοράτου τα μυστικά κονδύλια του Μηταράκη, οι λογαριασμοί της Μενδώνη, οι άνθρωποι του Δημητριάδη στα υπουργεία, τα τρίγωνα και τα τετράγωνα με τις ελίτ του χρήματος, η σκανδαλώδης διατίμηση των ιδιωτικών ΜΕΘ, οι ιδιωτικοποιήσεις της συμφοράς. Ένα μουλωχτό σύμπαν στο οποίο κινούνται με όλη τους την άνεση ο Μητσοτάκης και οι άνθρωποί του. 

Και πώς επιβλήθηκε μια τέτοια κατάσταση; Όσο κι αν το ψάχνεις, καταλήγεις ότι είναι η αναπηρία της ενημέρωσης, τα μουλωχτά ΜΜΕ, που την εξασφαλίζουν. Οι βαρόνοι των μίντια είναι και ένοχοι και συνένοχοι του μουλωχτού Μητσοτάκη. Στερούν από τη δημοκρατία, και από την κοινωνία, το οξυγόνο του ελέγχου της εκτελεστικής εξουσίας. Σσσσσς, η τέταρτη εξουσία κοιμάται! Με αποτέλεσμα να οδεύουμε προς μια δημοκρατία του μουλωχτού. Απεχθή, επικίνδυνη, τοξική, ηθικά δολοφονική. Μόνο η αντίσταση χωράει εδώ ως απάντηση. Μόνο το βιτριολικό Διαδίκτυο, το αντάρτικο από ευάριθμα μέσα ενημέρωσης, το αποφασιστικό «ώς εδώ» του όλου ΣΥΡΙΖΑ, της πολύχρωμης Αριστεράς, των δημοκρατικών ανθρώπων μπορούν να αποκαταστήσουν τη δημοκρατική τάξη. Συνεπώς: Πόλεμος στο καθεστώς του μουλωχτού με όλα τα όπλα που η δημοκρατία παρέχει. Και τότε να δούμε ποιος θα φαγωθεί...

Θανάσης Καρτερός
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: