16.10.20

Γερμενής: Δεν ασχολούμαι με την πολιτική...


...δουλεύω για τον Λαγό για 500 ευρώ...
 

 Την αναστολή της ποινής του ζήτησε από το δικαστήριο και ο Γιώργος Γερμενής, φέρνοντας μάλιστα ως μάρτυρα... την μητέρα του. 

 «Έχω σταματήσει να ασχολούμαι με την πολιτική, δεν με ενδιαφέρει, δεν ασχολήθηκα καθόλου. Είμαι εξωτερικός συνεργάτης του Ι.Λαγού με μισθό 500 ευρώ. Ως βοηθός» είπε ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. «Έχω δύο ανήλικα τέκνα, 4 και 8, η μεγάλη μου κόρη έζησε την πρώτη προφυλάκισή μου και δέχθηκε τη βοήθεια παιδοψυχολόγου και είμαστε σε συνεννόηση με παιδοψυχολόγους για το πως θα αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο νέας προφυλάκισης. Παρότι θα μπορούσα να φύγω παράνομα εκτός Ελλάδας δεν το έκανα. Σέβομαι την απόφαση αλλά δεν τη δέχομαι. Το δικαιούμαι σαν κατηγορούμενος και θέλω να παλέψω», δήλωσε επιπλέον ο Γιώργος Γερμενής. 

 Στο δικαστήριο κατέθεσε και μητέρα του Γιώργου Γερμενή. «Πρέπει να εργασθεί για να δίνει διατροφή για τα παιδιά του. Δεν τον παίρνουν πουθενά να εργασθεί γιατί είναι υπόδικος. Για λόγους οικονομικούς πρέπει να μην μπει στην φυλακή. Ξέρω ότι βοηθάει τον Λαγό, όχι πολιτικά, αλλά κάπως σαν γραμματειακή υποστήριξη. Ο πατέρας του είναι 74 χρόνων χρειάζεται βοήθεια, εγώ έχω κάνει άλλο γάμο κι έχω και άλλα παιδιά». 

 Από πλευράς του, ο δικηγόρος του καταδικασμένου είπε: «Αυτό που ζητάμε είναι να δείτε τις προϋποθέσεις. Έλληνα υπήκοο, γνωστής διαμονής. Το κέντρο των βιοτικών του συμφερόντων είναι στη χώρα μας. Ο κύριος Γερμενής συντηρεί τέσσερις ανθρώπους. Τον πατέρα του, την πρώην σύζυγο. Αυτό τον έβγαλε ακόμα καλύτερο ως άνθρωπο και ακόμα πιο ώριμο. Δεν συντρέχει κανένας λόγος να γυρίσει εκεί. Και για το οικογενειακό του περιβάλλον. Ήταν ένας απόφοιτος Λυκείου, αφιέρωσε ικανό χρόνο, σπούδασε σε έναν τομέα που αγαπά και κατάφερε και έλαβε το πτυχίο του. Μετά τη λήξη του 18μήνου, είχε απαγόρευση μετακίνησης και τήρησε όλους τους όρους, πιστά και ευλαβικά»... 

Πηγή:tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: