29.10.20

Ο Μητσοτάκης, ο Ιερώνυμος και οι εν Χριστώ αδελφοί...


Όσο περνούν οι μέρες και το σενάριο ενός νέου lockdown έρχεται πιο κοντά, τόσο αυξάνονται εκείνοι που θεωρούν ότι η Εκκλησία δεν μπορεί να μένει εκτός κάδρου και, κυρίως, εκτός μέτρων. 

Μάλιστα, οι εικόνες συνωστισμού από την Θεσσαλονίκη, όπου οι... ιερείς δεν φορούσαν καν μάσκες, φαίνεται πως έχουν επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση για την Εκκλησία και πλέον οι επιδημιολόγοι και λοιμωξιολόγοι έχουν προειδοποιήσει το Μαξίμου ότι οι ναοί και η διαδικασία της Θείας Κοινωνίας αποτελούν υγειονομικές βόμβες. 

Βεβαίως, το να πείσει κανείς την Εκκλησία να αλλάξει τον τρόπο της Μετάληψης ή να κλείσει τις πόρτες των ναών δεν είναι εύκολο -και αυτό το διαπιστώσαμε τον περασμένο Μάρτιο. Ωστόσο, φαίνεται ότι στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη ωριμάζει σιγά σιγά η σκέψη ότι είναι απαραίτητο. Εξ ού και ο πρωθυπουργός αναμένεται να επικοινωνήσει εκ νέου με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και να τού ζητήσει να κάνει ό,τι μπορεί, πριν η κυβέρνηση αναγκαστεί να πάρει εκείνη τις σχετικές πρωτοβουλίες. 

Η επικοινωνία των δύο ανδρών, όπως τουλάχιστον σχεδιάζει το Μαξίμου, δε θα γίνει μπροστά στις κάμερες -μπορεί να συμφωνηθεί να μην ανακοινωθεί καν. Ενδεχομένως, μάλιστα, τώρα που οι αναγνώστες του Neo διαβάζετε τούτες τις γραμμές, να έχει ανοίξει η τηλεφωνική γραμμή μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και της οδού Φιλοθέης. 

Πάντως, ό,τι κι αν πει ο αρχιεπίσκοπος στον πρωθυπουργό, ο Neol είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ο προκαθήμενος της ελλαδικής εκκλησίας έχει χάσει τους συσχετισμούς στην Ιερά Σύνοδο και ως εκ τούτου, μπορεί να μην καταφέρει να πείσει τους εν Χριστώ αδελφούς του να κλείσουν τις πόρτες των ναών τους και να σταματήσουν τις θρησκευτικές δραστηριότητες...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: