2.10.20

Κάτι… τρέχει με το δημοσιογραφικό επάγγελμα...


Ξαφνικά και χωρίς καμιά προειδοποίηση ανοίγει θέμα για το δημοσιογραφικό επάγγελμα με ρυθμίσεις της Προεδρίας της Κυβέρνησης! 

Οι αρχικές πληροφορίες αφορούσαν τις δημοσιογραφικές θέσεις που... ορίζονται για τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας καθώς και το γραφείο του πρωθυπουργού, σύμφωνα με το νέο Προεδρικό Διάταγμα, που αναδιοργανώνει τη δομή της Προεδρίας της Κυβέρνησης και εστάλη στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Οι συνδικαλιστικές Ενώσεις ωστόσο προετοιμάζονται για κάτι εντελώς διαφορετικό, την κατοχύρωση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος! Σύμφωνα με πληροφορίες μας το θέμα τέθηκε και συζητήθηκε σε συνάντηση της ΠΟΕΣΥ με τους προέδρους των συνδικαλιστικών Ενώσεων. 

Οι Ενώσεις μάλιστα ανέθεσαν σε δικηγόρους τη σύνταξη γνωμοδοτήσεων για την «κατοχύρωση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος». Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από τους αρμόδιους υπουργούς για το τι εννοεί η κυβέρνηση όταν μιλά για «δημοσιογραφικό επάγγελμα» και αυτό δημιουργεί επιπλέον καχυποψία για τα σχέδια που υπάρχουν...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: