25.10.20

Κουβέντα για το πτωχευτικό ν/σ...


Το αφήγημα περί εσωτερικών προβλημάτων, «απόρροιας των στρατηγικών αδιεξόδων του ΣΥΡΙΖΑ, που τον ανάγκασε να... 
επιδοθεί σε κυνήγι μαγισσών» επανέλαβε και στην ομιλία του το βράδυ της Κυριακής, στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών, λίγο πριν την ολοκλήρωση της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τον πρόσωπό του. Στο πνεύμα της πρώτης του τοποθέτησης, ο Χρήστος Σταϊκούρας επέρριψε όλη την ευθύνη για την ύφεση στην πανδημία του νέου κορονοϊού. 

«Η οικονομία, το 2019, σημείωσε μεγαλύτερη μεγέθυνση από το 2018. Μάλιστα, η επίδοση αυτή ήταν καλύτερη από τη μέση επίδοση των οικονομιών της ευρωζώνης, για πρώτη φορά από το 2009, σε υφεσιακό και τότε ευρωπαϊκό περιβάλλον, εξαιτίας της συστημικής οικονομικής κρίσης». Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι η τελευταία φορά που «η ελληνική οικονομία "έτρεξε" με υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης σε σχέση με τους ευρωπαϊκούς», ήταν το 2007, πάλι με Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας». 

Για άλλη μία φορά, χωρίς να απαντά επί της ουσίας στα ζητήματα που αφορά το επίμαχο νομοσχέδιο για τον νέο Πτωχευτικό Κώδικα, αναφέρθηκε σε ευεργετικά μέτρα υπέρ της κοινωνίας που έχει προωθήσει η κυβέρνηση επί πανδημίας, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση της προστασίας στην πρώτη κατοικία και υποστήριξε ότι ο νέος Πτωχευτικός Κώδικας δεν είναι υπέρ των τραπεζών και κατά της κοινωνίας. 

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, έπλεξε ξανά το εγκώμιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, περιγράφοντας μια ιδεατή Ελλάδα, της οποίας, κατά πως είπε ο κ. Σταϊκούρας, «αύξησε, κατά μέσο όρο, τον πλούτο, με ρυθμούς υψηλότερους από τους αντίστοιχους των περιόδων διακυβέρνησης των άλλων κομμάτων, βελτιώνοντας το βιοτικό επίπεδο και την ευημερία των πολιτών... Συμπερασματικά, η Νέα Δημοκρατία έχει καταγράψει τις περισσότερες και σημαντικότερες επιτυχίες, τα μικρότερα λάθη και τις λιγότερες παραλείψεις, συγκριτικά με τους πολιτικούς αντιπάλους της. Γι’ αυτό, αν και διαχρονικά πολιτεύθηκε μακριά από ψεύδη και λαϊκισμούς, οι πολίτες, με την εμπιστοσύνη τους, αθροιστικά, την έχουν αναδείξει ως την πρώτη, ως την πιο ισχυρή πολιτική δύναμη της χώρας. Ως τον μεγάλο, σταθερό και διαχρονικό πυλώνα του ελληνικού πολιτικού συστήματος»...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: