29.10.20

Λαγκάρντ : Νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας από Δεκέμβριο...


Η ΕΚΤ διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια και την ευρύτερη νομισματική πολιτική, με τη Λαγκάρντ να μιλά για επιδείνωση των βραχυπρόθεσμων οικονομικών προοπτικών Λήψη νέων μέτρων στήριξης της οικονομίας της Ευρωζώνης τον... Δεκέμβριο προανήγγειλε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, αναπροσαρμόζοντας όλα τα διαθέσιμα εργαλεία της, όπως ανακοίνωσε η επικεφαλής της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ. 

 «Η αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 και η συνακόλουθη εντατικοποίηση των περιοριστικών μέτρων επιβαρύνει τη δραστηριότητα και συνιστά σαφή επιδείνωση των βραχυπρόθεσμων προοπτικών» ανέφερε η κα. Λαγκάρντ, μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας.

 Κατά τη σημερινή συνεδρίασή της, η ΕΚΤ διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια του ευρώ και την ευρύτερη νομισματική πολιτική της, δίνοντας μήνυμα για περαιτέρω χαλάρωση το Δεκέμβριο. Προειδοποίησε ότι η πανδημία απειλεί την οικονομική ανάπτυξη και δεσμεύτηκε να επανεκτιμήσει τις ανάγκες για περαιτέρω μέτρα στήριξης στην επόμενη συνεδρίασή της, στις 10 Δεκεμβρίου, όταν θα είναι διαθέσιμες και οι νέες μακροοικονομικές προβλέψεις των αναλυτών της... 

 Πηγή:avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: