24.10.20

Μαθαίνει, αλλά πάλι εκτός θέματος...












... η -λογοκριμένη- Κατερίνα Σακελλαροπούλου...
Στα ΜΜΕ εμφανίσθηκαν επικρίσεις για την ΕΡΤ η οποία σε δελτίο μετά την επίσκεψη του  Πρωθυπουργού στο προεδρικό μέγαρο μετέδωσε  όσα είπε ο ίδιος, αλλά… έκοψε στη μέση τις δηλώσεις της Προέδρου.

Απρεπές και ισοδύναμο λογοκρισίας. Αλλά...  οι παροικούντες έχουν την εξήγηση: η κυβέρνηση ανησυχεί κάθε φορά που βγαίνει στον αέρα, ειδικά αν πρόκειται να μιλήσει για ελληνοτουρκικά. Μετά τη δήλωση ότι το «Αγαθονήσι είναι μακριά» προσέχουν περισσότερο.

Αυτή την φορά μάλλον δικαιώθηκαν. Γιατί η πρόεδρος έκανε μια αξιολόγηση της κατάστασης στη χώρα που δεν είναι και τόσο συμβατή με τις συνθήκες.

Είπε κάποια στιγμή: « Αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι δυσάρεστη και στα ελληνοτουρκικά και στην ευρύτερη περιοχή, παρόλο που υπάρχουν τριμερείς και πολυμερείς σχέσεις της Ελλάδας με άλλους συμμάχους και γειτονικές χώρες. Νομίζω όμως ότι το μεγάλο μας πρόβλημα είναι το δεύτερο κύμα της πανδημίας».

Για αρχηγό κράτους αυτή η ιεράρχηση  δεν είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να κάνει. Η πανδημία είναι κρίσιμο ζήτημα, αλλά δεν απειλεί την εθνική ακεραιότητα.


 Αλλά και εν τη ρύμη του λόγου της η Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε αναφορές που δεν πρέπει να ικανοποίησαν τον Πρωθυπουργό.

 Πχ:  «Ίσως πρέπει και στην Ευρώπη, που φυσικά έχει αντιληφθεί το πρόβλημα, να επικρατήσει η αρχή της αλληλεγγύης για τους εταίρους, για τα κράτη μέλη, για να δούμε κάποια στιγμή πως θα προχωρήσουμε ανάλογα με τις εξελίξεις».

Σε μια στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να πείσει ότι έχει εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και στήριξη έναντι της Τουρκίας   δεν είναι πολύ κομψό να του τίθεται από την Πρόεδρο ως…ζητούμενο.

Όπως δεν είναι κομψό να του λέει «αν θυμάται» ότι η ίδια «όταν άρχισαν τα σχολεία, αν θυμάστε, είχα βρεθεί στο Καστελόριζο».

 Όσο για την θέση ότι στην αντιμετώπιση της προφύλαξης «τα παιδιά λοιπόν έχουν πολλά να μας διδάξουν για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζουμε κάποια θέματα που έχουν να κάνουν με την πειθαρχία και με την κοινωνική συμπεριφορά» είναι… γλυκό,  αλλά μάλλον μακριά από τα πράγματα.

Όπως είναι μάλλον μακριά η διαπίστωση της Προέδρου ότι «αυτό,  που δεν έχει γίνει αντιληπτό και ελπίζω ότι θα γίνει, είναι ότι το πρόβλημα είναι η ιδιαιτερότητα αυτού του ιού και η υψηλή μεταδοτικότητα που έχει».

Ο Πρωθυπουργός την άκουγε, αλλά τι να της πει;. Περιορίσθηκε μόνο να απαντήσει για τα σχολεία, προφανώς γιατί δεν κατάλαβε τι εννοούσε όταν του έλεγε: «Παρατηρώ από αυτά που ανακοινώνονται ένα θέμα εμφανίζει η νεότερη γενιά». Ποιο θέμα;

Της απάντησε καλού-κακού: «Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε αυτή την στιγμή φαινόμενα έντονης μετάδοσης του ιού στα σχολεία και αυτό είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικό».

Πώς λέμε: συνεννόηση μπουζούκι.



Δεν υπάρχουν σχόλια: