15.10.20

Μολότοφ και χημικά στο Σύνταγμα...


Κυνηγητό ανάμεσα σε άτομα που παρείσφρησαν στην μαθητική πορεία και αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ έλαβε χώρα λίγο μετά τις 11:00 στο Σύνταγμα, όπου και... πέρασε η πορεία. Ατομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, πέταξαν μολότοφ και φωτοβολίδες στα ΜΑΤ που απάντησαν με χημικά και κροτίδες κρότου λάμψης.

Οι ταραξίες υποχώρησαν από την οδό Αμαλίας με κατεύθυνση προς τη λεωφόρο Συγγρού, όπου και διαλύθηκαν, ενώ την ίδια ώρα συνεχιζόταν η κινητοποίηση των συμμετεχόντων στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Βασικό αίτημα των διαδηλωτών είναι η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή. Ζητούν, μεταξύ άλλων, μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη (έως 15 μαθητές ανά τμήμα), προσλήψεις καθηγητών ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά, επαρκές προσωπικό καθαριότητας και κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων.

Το κεντρικό σύνθημα είναι «Κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή, μόρφωση κι υγεία σε κάθε μαθητή» και στο συλλαλητήριο συμμετέχουν -και το στηρίζουν- σύλλογοι εκπαιδευτικών, φοιτητικοί σύλλογοι, το ΠΑΜΕ, γονείς, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, στις περιφέρειες, στα ασφαλιστικά ταμεία και άλλες υπηρεσίες.

Αυτήν την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας...

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: