29.10.20

Λαθροφασιστικά κόλπα...


Είναι βέβαια γνωστό πώς επιχειρεί η Ακροδεξιά να δημιουργήσει αποδιοπομπαίους τράγους ανάμεσα στην εργατική τάξη, προκειμένου να... στρέψει στους πιο αδύναμους τη δυσαρέσκεια για τα κοινωνικά δεινά του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού.

 Κάπως έτσι η κυβέρνηση Σαμαρά, προκειμένου να υπηρετήσει νεοφιλελεύθερες πολιτικές, επιχείρησε να στοχοποιήσει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που τάχα κατέλαβαν τις πόλεις μας, ενώ είχαν χάσει τις δικές τους. Αλλά ας μην πάμε μακριά.

Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα αθώωσης τραπεζιτών και μεγάλου κεφαλαίου για την κατάσχεση της πρώτης κατοικίας, που επιχείρησε να περάσει αθόρυβα η κυβέρνηση, το έδωσε στη Βουλή ο βουλευτής της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Μπογδάνος, παρουσία του πρωθυπουργού. 

 «Νοιάζεστε αλήθεια για τα σπίτια; Νοιαστήκατε για τα χιλιάδες διαμερίσματα που έντρομες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν και να εκποιήσουν οι οικογένειες που έχτισαν την ίδια την Αθήνα, επειδή για πέντε χρόνια κάνατε την πρωτεύουσα παγκόσμιο κόμβο ακροαριστερής βίας και λαθρομετανάστευσης; Νοιάζεστε για τα σπίτια όπου κάποτε κάθονταν την Κυριακή οι Αθηναίοι γύρω από το τραπέζι και όπου τώρα στοιβάζονται μέσα στη βρόμα και την αποφορά δεκάδες δυστυχείς από την Κεντρική Ασία και την Αφρική; Νοιάζεστε για τα ημιυπόγεια που κάποτε στέγασαν φοιτητικά όνειρα και γίναν κολαστήρια;», είπε απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ. 

 Το καλύτερο το άφησε για το τέλος, όταν είπε ότι η κυβέρνηση βάζει σε τάξη τις ΜΚΟ, αποσιωπώντας ότι δίνει 1,2 εκατ. σε εταιρεία χωρίς εμπειρία και έργο, μετεξέλιξη εταιρείας στην οποία εμπλεκόταν πρώην σύμβουλος του Σαμαρά και νυν στέλεχος του εθνικιστικού χώρου. 

 Την ώρα που χτυπούν οι τράπεζες την πόρτα για να πάρουν τα κλειδιά, ο κ. Μπογδάνος μάς καλεί να κοιτάξουμε από την άλλη πλευρά και δείχνει με το δάχτυλο ξανά τους κατατρεγμένους. Γνωστά λαθροφασιστικά κόλπα... Δεν θα πάρουμε... 

 Δημήτρης Αγγελίδης 

 Πηγή:efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: