15.10.20

Τί γυρεύει ο απεσταλμένος του Πομπέο στην Αθήνα;...



Πλούσιο είναι το παρασκήνιο της… σχεδόν μυστικής επίσκεψης του βοηθού υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κλαρκ Κούπερ στην Ελλάδα, που αποκαλύφθηκε χθες όταν μετέβη, μαζί με τον αμερικανό πρέσβη Τζέφρι Πάιατ, στο Πεντάγωνο για συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο. 

Με... δεδομένο ότι οι δημοσιογράφοι που ήταν εκεί είδαν τον «υψηλό επισκέπτη», ο Πάιατ επισημοποίησε την επίσκεψή του, γράφοντας στο twitter: «Προσβλέπουμε να συνεργαστούμε για να χτίσουμε πάνω στην τεράστια πρόοδο από την ιστορική επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα για την προώθηση μιας στρατιωτικής σχέσης που είναι από τις ισχυρότερες στην Ευρώπη». 

Σημειωτέον, ότι αμέσως μετά, σε ανακοινώσεις προέβη και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, από το οποίο μάθαμε ότι ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών και στενός συνεργάτης του Μάικ Πομπέο θα παραμείνει στη χώρα μας ως τις 18 του μηνός, ενώ θα επισκεφθεί, μεταξύ άλλων, και τη βάση της Σούδας. 

Προφανώς, όταν η επίσκεψη Κούπερ διεξάγεται σε μία τόσο τεταμένη περίοδο στα ελληνοτουρκικά, είναι αυτονόητο πως αποτελεί και ένα μήνυμα προς την Άγκυρα. Ή, για την ακρίβεια, ένα από τα μηνύματα που η Άγκυρα γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: