23.10.20

Συνδρομητική τηλεόραση από σταθμούς εθνικής εμβέλειας...


Διατηρείται στο υπό κατάθεση στη Βουλή σχέδιο της κυβέρνησης η αντισυνταγματική διάταξη που δίνει προβάδισμα στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση στους ήδη κατέχοντες άδεια να... αναπτύξουν συνδρομητικές υπηρεσίες χωρίς διαγωνισμό!

«Η κατοχή άδειας παρόχου περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας αποτελεί κριτήριο ιδιαίτερης βαρύτητάς» αναφέρει η προτεινόμενη διάταξη για όσους έχουν ήδη άδεια ελεύθερης λήψης. 

Μπορούν να διεκδικήσουν άδεια συνδρομητικής τηλεόρασης μόνοι τους ή συνεργαζόμενοι και η Digea  είναι «υποχρεωμένη» να μεταφέρει το σήμα τους. 

Επίσης αναθεωρείται το καθεστώς για τις υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης του νόμου Ρέππα )2644/1998)  Σε αυτές περιλαμβάνονται και τα ευρυζωνικά δίκτυα (πχ Vodafone TV, WIND Vision).

Προϋπόθεση για την παροχή των υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης μέσω δορυφόρου είναι η υπογραφή σύμβασης με το ελληνικό δημόσιο και στη συνέχεια η έκδοση άδειας από το ΕΣΡ. 

Κάθε αδειοδοτημένη εταιρεία θα πρέπει να πληρώσει εφάπαξ οικονομικό αντάλλαγμα για τις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές υπηρεσίες και ένα ετήσιο οικονομικό αντάλλαγμα που ξεκινάει από 0,5% επί του τζίρου και φτάνει στο 3%...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: