29.10.20

Μερικά λάθη που εξέθεσαν ανεπανόρθωτα κάποια ΜΜΕ...

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που δημοσιεύονται λάθος πράγματα τα οποία βγάζουν στη σέντρα τα Μέσα που τα δημοσιεύουν.

Και δεν μιλάμε για κάποια λαθάκια αλλά... για περιπτώσεις που αποδεικνύουν τη στενή σύνδεση που αναπτύσσεται, πολλά χρόνια τώρα, ανάμεσα στα ΜΜΕ και πολιτικούς, επιχειρηματίες κ.ά.

Το τελευταίο ήταν αυτό τώρα με το «Πρώτο Θέμα» και το «Liberal» που δημοσίευσαν, από γκάφα, τις οδηγίες που τους έστειλε το Μέγαρο Μαξίμου: «Πέραν των προφανών ειδήσεων δίνουμε μεγάλη έμφαση στην στήριξη του Τσιόδρα έναντι των επιθέσεων από τον Τσίπρα. Δίνουμε ξεχωριστή έμφαση σε αυτό διότι την ώρα της μεγάλης συστράτευσής στην Ελλάδα και στην Ευρώπη το γεγονός ότι επιλέγουν να στοχοποιούν τους επιστήμονες και ο Τσίπρας στοχοποιεί τον Τσιόδρα είναι απαράδεκτο».





Κάτι αντίστοιχο συνέβη παλιότερα και με το «iapopsi.gr» και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέα Λοβέρδο.



Το site δημοσίευσε ένα ρεπορτάζ με τίτλο «O Mανιαδάκης εκβιαζόταν να δώσει ψεύτικα στοιχεία – Όλοι στο σκαμνί για τη Novartis» και στο τέλος του κειμένου μπήκε αυτό: «Το εστειλε ο λοβερδος για την χθεσινη καταθεση μανιαδακη βαλε κατι στο σαιτ χωρις χαρακτηρισμους (ωμος εκβιασμος)». Επίσης, συστήνεται στον συντάκτη, «Οχι την λεξη ενοχοποιησεις αλλα αν δεν μιλησεις».




 

Αλλά θυμόμαστε κι εκείνο το επικό της Καθημερινής, τo 2009 (φωτογραφία, κεντρικά), όταν σε ένα άρθρο στις οικονομικές σελίδες για κάποιες γενναιόδωρες επιχορηγήσεις μπήκε η παρατήρηση «Λέο, δες το λίγο με τον Ζήρα, γιατί ειναι φίλοι μας αυτοί».




Ο «φίλος» ήταν ο επιχειρηματίας και πρώην βουλευτής της ΝΔ, Λάζαρος Εφραίμογλου. «Για τη σημείωση επιτελικού στελέχους πάνω στο δοκίμιο των οικονομικών σελίδων, απευθυνόμενη προς τους αρχισυντάκτες, πλήρωσε με απόλυση η διορθώτρια και ο συντάκτης ύλης, ενώ ο συντάκτης του άρθρου τέθηκε σε διαθεσιμότητα για έναν μήνα. Καμία επίπτωση δεν υπήρξε για τους υπεύθυνους του οικονομικού τμήματος» έγραφε το «Παρόν» εκείνη την εποχή.

Δημήτρης Κανελλόπουλoς

e-tetradio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: