15.10.20

Με… τον Άγιο Βασίλη οι μάσκες...


Παρά το θεώρημα περί «επιτελικού κράτους», φαίνεται ότι η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση ούτε να προμηθεύσει τους μαθητές με τις περίφημες μάσκες. Μετά από τις παλινωδίες και τα λάθη, που οδήγησαν σε… μάσκες-αλεξίπτωτα, οι σωστές προδιαγραφές πάνε από τον Άνα στον Καϊάφα, με αποτέλεσμα οι μάσκες ακόμη να μην έχουν καν κατασκευαστεί! 

Για την ακρίβεια, μόλις την περασμένη Πέμπτη η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας έστειλε στην ΚΕΔΕ τις νέες διαστάσεις και τώρα η ΚΕΔΕ θα διεξαγάγει διαγωνισμό, που όταν τελεσφορήσει θα… ξεκινήσει η κατασκευή των μασκών. 

Με άλλα λόγια, καλά Χριστούγεννα και βάλε. Αλλά ουδείς σκέφθηκε να αναλάβει την ευθύνη για το φιάσκο ή ακόμη και να παραιτηθεί. Εξάλλου, η υπουργός Παιδείας είχε ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή πως «δεν είναι δική της αρμοδιότητα» (άλλωστε, τι δουλειά έχει με μαθητές και σχολεία το υπουργείο Παιδείας…) ενώ ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος είχε φροντίσει να πετάξει την καυτή πατάτα στην ΚΕΔΕ, εγκρίνοντας απλώς το κονδύλι για τις μάσκες...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: