15.10.20

Θέμα τουρκικών προκλήσεων...


...θα θέσει ο Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής...

Την καταδίκη των νέων τουρκικών προκλήσεων τόσο με το άνοιγμα των Βαρωσίων όσο και με την έξοδο του Oruc Reis ανοικτά του Καστελόριζου αναμένεται να εκφράσουν στη... Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, που διεξάγεται Πέμπτη και Παρασκευή, οι Ευρωπαίοι ηγέτες. 

Τόσο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, όπως έχουν διατυπώσει δημοσίως, είναι αποφασισμένοι να θέσουν το θέμα «των παιχνιδιών εις βάρος της Ευρώπης που απροκάλυπτα παίζει ο Ερντογάν», ζητώντας σαφή θέση από όλους τους Ευρωπαίους. Δεν είναι καθόλου τυχαίο και η δήλωση που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση που είχε με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών, Χάικο Μάας, στέλνοντας μήνυμα στην Αγκυρα «να σταματήσει τις προκλήσεις διαφορετικά κυρώσεις».

Το θέμα, πάντως, είναι ότι οι πιθανές κυρώσεις κατά της Τουρκίας ενδέχεται να μετατεθούν για τη Σύνοδο του Δεκεμβρίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι πηγή της γερμανικής κυβέρνησης δήλωσε στο Reuters ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι απίθανο να επιβάλει κυρώσεις κατά της Τουρκίας στη Σύνοδο Κορυφής.

Στο Βερολίνο θεωρούν ότι οι αποφάσεις του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου παραμένουν τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβριο η κατευθυντήρια γραμμή των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ενωσης - Τουρκίας...

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: