27.10.20

Δικαστική καταδίκη για τρανσφοβικό πρωτοσέλιδο της «Ελεύθερης Ώρας»...



3ετης φυλάκιση με πρόστιμο 20.000 ευρώ και 3ετη αναστολή είναι η πρωτόδικη καταδίκη που επιβλήθηκε για πρωτοσέλιδο της «Ελεύθερης Ώρας» με ακραία ομοερωτοφοβική και τρανσφοβική ρατσιστική στοχοποίηση που προκαλούσε μίσος καθώς και προτροπή σε χρήση βίας κατά ομοερωτικών και διεμφυλικών ατόμων στις 11 Οκτωβρίου 2017.

Η δίωξη είχε... ασκηθεί μετά από μηνυτήρια αναφορά του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι και μήνυση δικηγόρου. Η δίκη αναβλήθηκε ήδη από 19 Ιουνίου 2019 για 19 Σεπτεμβρίου 2019 και 11 Ιουνίου 2020 και τελικά πραγματοποιήθηκε σήμερα με την πρωτόδικη καταδίκη του Γεώργιου Μιχαλόπουλου διευθυντή της Ελεύθερης Ώρας στο Δ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών .

Όπως ενημερώνει ο δικηγόρος Βασίλης Σωτηρόπουλος «3ετης φυλάκιση με πρόστιμο 20.000 ευρώ και 3ετη αναστολή είναι η πρωτόδικη καταδίκη που επιβλήθηκε προ ολίγου για αυτό το πρωτοσέλιδο. Συγχαρητήρια σε όλα τα άτομα που συνέβαλαν σε αυτό και έσωσαν και την τιμή του κοινοβουλευτισμού από το τρανσφοβικό και αντικοινοβουλευτικό πρωτοσέλιδο».


Για το τρανσφοβικό πρωτοσέλιδο ανακοίνωση είχε εκδώσσει και το «Παρατηρητήριο για τον ρατσιστικό και φασιστικό λόγο στα ΜΜΕ». Το Παρατηρητήριο για τον ρατσιστικό και φασιστικό λόγο στα ΜΜΕ καταδίκαζε απερίφραστα το ακραίο ρατσιστικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερη Ώρα», σχετικά με την ψήφιση του νομοσχεδίου για την αλλαγή ταυτότητας φύλου, ενώ ζητούσε να ασκηθεί δίωξη εναντίον της εφημερίδας Ελεύθερη Ώρα για παράβαση του νόμου 4285/2014 (αντιρατσιστικός νόμος) δεδομένου ότι το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας προτρέπει σε πράξεις βίας εναντίον όλης της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ.

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: